Mateja Kežman sa sinom i kćerkom uživao u skijanju, sportu koji obožava

Mateja Kežman sa sinom i kćerkom uživao u skijanju, sportu koji obožava

Autor: | 06/02/2011

0

Poznati fudbaler i nekadašnji igrač pariskog kluba „Pari Sen Žermen“ Mateja Kežman boravio je četrnaest dana na zimovanju u Austriji. Sa starijom decom, sedmogodišnjom kćekom Aleksandrom i godinu dana starijim sinom Lazarom, proveo je aktivni odmor skijajući po ceo dan. Osim njih, društvo nekadašnjem reprezentativcu pravili su njegov brat Igor sa decom, kao i kum Ivan sa prijateljima. Boravili su po sedam dana u mestima Sen Kristof u pokrajini Alberg i Kicajnhornm, u pokrajini Kaprun. Matija, poznat kao vrlo nežan i brižan roditelj, za magazin „Hello!“ kaže da su Lazar i Aleksandra odlični skijaši:

- Lazar malo bolje skija jer je dečak, a i stariji je godinu dana, pa je hrabriji i smeliji na skijama, ali to je i normalno. Aleksandra ima sedam godina i sa lakoćom se spušta svim ski-stazama. Fantastično joj ide, mada je sporija od Lazara, koji je sportski tip. Kćerka je nešto mirnija na skijama, ali za njen uzrast vrlo talentovana skijašica. Bord nismo probali, držimo se skija. Inače, aktivan sam skijaš od moje dvanaeste godine, a ranije sam bio veliki protivnik borda jer sam zaljubljenik u skijanje. Ipak, ove godine sam bilo blizu da probam i spuštanje na bordu. No, odlučio sam da to probam sledeće godine. Moja deca pokazuju želju da probaju bord, pa ćemo verovatno sve troje to uraditi sledeće zime. Brat Igor ima dve kćerke, a kum Ivan malog sina, pa su deca stalno pravila vratolomije na snegu, a nekoliko puta su napravili i Sneška Belića.
Tridesetdvogodišnji Beograđanin nije izlazio uveče, budući da je sve slobodno vreme bio na ski-stazama.
- Skijanje me je toliko iscrpljivalo da uveče nisam imao želju da se provodim po kafićima. Ustajali smo oko osam, pola devet ujutru i posle doručka odlazili bismo na ski-staze, jedino smo pravili kratku pauzu za ručak. Toliko smo bili izmoreni oko šest po podne, kada bismo se vratili u apartman i nije  nam bilo do izlazaka. Kućne zabave su bile zanimljivije, mi odrasli bismo se družili, a deca su se igrala. Bili smo smešteni u kući sa više apartmana, gde smo svi zajedno uživali u prijatnim večerima pored velikog kamina, gde bismo se okupljali. To nam je lepše od hotela jer imamo veću privatnost, kao i mogućnost da sami pripremamo hranu, što nam je bilo draže. Jeli smo šta smo poželeli. Tako funkcionišem na odmorima već nekoliko poslednjih godina, i draži mi je privatni smeštaj od hotelskog. Volim da kuvam i solidan sam u tome, trudio sam se da svoju decu i ovog puta obradujem nekim zanimljivim jelima. Pripremao sam im specijalitete koje oni vole.
Na izlete Mateja nije vodio decu, jer nisu imali vremena da istražuju okolinu mesta u kojima su bili smešteni. Ipak, više puta smo posetili klizalište na otvorenom, kao i spa-centar.
- Klinci su uživali u kupanju na bazenima, kojih ima nekoliko. Iako mi mnogo prija masaža, nisam sebe častio tim načinom opuštanja, jer sam bio zadužen za njih, i posvetio sam im sve vreme tokom odmora. Nije nam ni u jednom trenutku bilo dosadno. Oba mesta u kojima smo boravili imaju svoj ambijent, atmosferu i zanimljivu priču. Sen Kristof je mirno mesto i nalazi se na dve hiljade kilometara nadmorske visine, dok je u drugom mestu bilo više gužve, dešavanja i ljudi. Dve nedelje zimovanja nam je bukvalno proletelo - završava Mateja Kežman.
Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti