Porodični odmor u Dubaiju: Snežana Dakić - Mikić sa suprugom Vladom i kćerkom Laurom uživala u čarima ove atraktivne destinacije

Porodični odmor u Dubaiju: Snežana Dakić - Mikić sa suprugom Vladom i kćerkom Laurom uživala u čarima ove atraktivne destinacije

Autor: | 08/03/2011

0

Autorka i voditeljka gledane emisije „Život u trendu“ na televiziji „Pink“ nedavno je boravila šest dana u Dubaiju. Poznato televizijsko lice je sa suprugom Vladom i petogodišnjom Laurom boravila u luksuznom hotelu „One and only“ (Jedan jedini), koji je uređen u orijentalnom stilu, i ovo je skladnoj porodici bila prva poseta ovom gradu. Za magazin „Hello!“ atraktivna televizijska zvezda kaže da je porodica odlučila da boravi u toplijim krajevima jer su već bili na planini.

- Najpre smo nameravali da odemo na odmor na Maldive, ali zbog dugog putovanja smo odustali. Osim plaže, Dubai ima bogat sadržaj i mnogo toga se može videti tokom dana. Leteli smo sedam sati do Emirata, koje je Laura prespavala u odlasku, dok je u povratku vreme prekratila gledanjem filmova i crtanjem. Hotel u kome smo odseli je jedinstven, što mu i samo ime kaže. Fantastičan hotelski rizort projektovan je u stilu arapskih palata. Uživali smo u kupovini jer se naš boravak poklopio sa šoping festivalom koji se tamo održava, a na kojem su sniženja do sedamsedet posto.
Iako vremenske prilike nisu pogodovale kupanju u moru, skladna porodica se zabavljala u velikom hotelskom bazenu u kome je Laura plivala uz pomoć mišića. Atraktivna voditeljka kaže da se njenoj kćerki toliko dopalo da pliva da su odlučili da počne da trenira plivanje.
- Dok smo bili na odmoru temperatura je bila do dvadeset pet stepeni, ali se voda u bazenima grejala. Fascinirala me je zelena trava poput one u Engleskoj, posebno što se zna da preko leta temperatura dostiže i do pedeset stepeni. Opčinilo nas je njihovo čuveno poluostrvo Palma, kao i najnovija arhitektonska rešenja. Ispod Palme postoji tunel koji vodi od obale do prstena, nasutim peskom sa napravljenog poluostrva. Taj tunel je osmišljen po uzoru na Lamanš. Sedamdesetih godina prošlog veka taj grad je bio kao selo bez struje, a danas njihovi oblakoderi impresioniraju najviše na svetu. Modernih „čuda“ ima na sve strane, a metro im je iznad zemlje. Nema žive duše na ulici jer je grad ogroman, pa niko ne ide peške, već taksijem ili kolima. Ono što morate da primetite je izuzetno niska cena benzina.
Lauru je u „Budaiju“, kako je sve vreme zvala grad, najviše oduševila poseta akvarijumu jer je oduševljena morskim svetom.
- U hotelu „Atlantis“ obišli smo akvarijum, a Laurina neostvarena želja je bila da se kupa sa delfinima, što je tamo moguće. U najvećem svetskom šoping molu „Dubai“ nalazi se akvarijum koji je po veličini ušao u „Ginisovu knjigu rekorda“, jer je najveći na svetu. Posebno joj je privuklo pažnju to što ronioci mogu da plivaju sa ribama, čak i sa ajkulama. Inače, već dva meseca Laura sa mnom „pregovara“ da joj kupim akvarijum sa ribama za kuću. Moj uslov je da mora da bude dobra i poslušna da bih joj ispunila želju. U jednom trenutku, posle našeg „pregovaranja“, nije htela da jede, i ja samo joj opet skrenula pažnju da mora kako bi dobila akvarijum, na šta je ona primetila: „Pa dosta sam bila dobra, ne moram više, zaslužila sam ga“.
U vreme njihovog odmora održavao se šampionat „Dubai Duty Free Tennis“ na kojem je učestovao Novak Đoković, pa je porodica uživala u njegovom meču. Anegdota koju će Snežana dugo pamtiti je Laurino navijanje za „Joleta“.
- Ona ga je sve vreme zvala Jovan Đoković. Skandirala je „Jole, Jole“, što je svima bilo simpatično. Posle smo joj objasnili da je njegovo ime Novak. Bilo je smešno i što je naslikala srpsku zastavu, ali sa izmešanim bojama. Kada je došla na meč, prepoznala je našu zastavu pa je šarmantno rekla: „Vidi, mama, eno je naša zastava. Meni su se malo pomešale boje“.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin