Nina Radulović-Lečić polako pakuje torbe i odbrojava poslednje dane do porođaja kojem će možda prisustvovati i njen suprug Branislav

Nina Radulović-Lečić polako pakuje torbe i odbrojava poslednje dane do porođaja kojem će možda prisustvovati i njen suprug Branislav

Autor: | 19/03/2011

0

Nedavnim fotografisanjem za naslovnicu magazina „Lepota i zdravlje“ u osmom mesecu trudnoće, Nina Radulović-Lečić, voditeljka emisije „Ekskluziv“ na „Prvoj“ televiziji, dokazala je da žena može da bude najlepša kada je u blagoslovnom stanju. Supruga poznatog glumca Branislava Lečića odbrojava poslednje trudničke dane pred porođajni termin koji je zakazan za 7. april. Magazinu „Hello!“ otkriva da su poslednji period njene trudnoće obeležili mirovanje i uživanje.
Dugonoga lepotica kaže da je sada u zen fazi. Simpatična brineta najpre govori kakvo je njeno mišljenje o „Danu žena“, nekada vrlo slavljenom prazniku, pomalo potcenjenom u savremenom društvu.
- Za mene je 8. mart još jedan povod da se ženama kaže da lepo izgledaju, da im se kupi poklon ili buket cveća. Da se izađe na večeru i suština iskaže malim stvarima. To nije kliše, jer ubrzani tempo života nas uvodi u kovitlac i najčešće ne stižemo da partneru kažemo i dokažemo sve što želimo, pa nas euforija ovakvog praznika natera na to. Često čujem muškarce da potcenjivački govore o tom prazniku - navodno neće njih jedan praznik naterati da kupe ženi cvet, a najčešće to nikad i ne rade, pa je to samo izgovor. Iako poklon ili buket ništa ne garantuju, bar je tog trenutka priređeno zadovoljstvo dragoj osobi. A svi težimo da uživamo u trenutku. Ja ću zbog svog stanja taj dan verovatno provesti u kući, uz Leku i neku dobru muziku .
Nina kaže da joj je lepo da dobija komplimente tokom trudnoće, posebno što je svesna da se njeno telo menja s mesecima koji prolaze.
- Komplimenata nikad dosta. Pogotovu u ovim mesecima kada se svaka žena menja. Kad naglo dobijate na težini, kad vas boli kičma i kad vas muči nesanica, teško je lepo izgledati i baš prija kad vas neko pohvali. Meni ovih dana govore da izgledam lepše nego ikad. Ja im slepo verujem, jer mi tako odgovara. Šalu na stranu, istina je da se osećam ženstvenije uprkos promenama, a i ponosna sam na te promene zato što znam njiho razlog.
Jedno od najprivlačnijih televizijskih lica i glumac koji se ostvario kultnim ulogama u srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji odlučili su da ne saznaju pol bebe već da to bude iznenađenje.
- Zato nisam kupila ništa od bebi-opreme. Prodavnice sam obišla i znam okvirno šta mi treba, a boje će biti univerzalne: zelena, crvena, bela. Nisam sujeverna, ali ipak želim da stvari radim po redu. Prvo da upoznam malog anđela pa da mu uredim kutak. Ovih dana planiram da spakujem torbe za svoj porođaj i za prve bebine dane. Mama i Leka će sa zadovoljstvom urediti kutak za bebu dok se ja budem oporavljala.
Nina kaže da joj drugarice mnogo pomažu tokom trudnoće, ali da joj suprug pruža najveću podršku za sve i da je neizmerno nežan prema njoj.
- Drugarice su vrlo blage i nežne prema meni, tako da mi to govori da su i one spremne za ulogu majke. Često su kod mene i mnogo pričamo o svemu što mi se dešava, jer sam ja prva iz društva koja će dobiti dete. Zainteresovane su i za sve te promene koje žena doživi u blaženom stanju, tako da su videle svaku moju fazu tokom ovih devet meseci. Sad je nastupila zen faza. Uživam i strpljivo čekam. Prvi meseci moje trudnoće bili su  obeleženi medijskom pažnjom, što je uzrokovalo neku vrstu uznemirenosti kod mene u vreme kad mi je mir bio najpotrebniji. Ja više i ne znam da li je uznemirenost bila u vezi sa trudnoćom ili sa sticajem okolnosti. Što se tiče opšteg stanja, i dalje sam pospana, ali kako se bliži termin, sve sam više  uzbuđena. Leka je divan i sve razume, a uloga muškarca u trudnoći je, čini mi se, od presudne važnosti. Neke stvari vam ostanu iz tog perioda za čitav život.
Nina tvrdi da trenutno nije fizički aktivna i da je nastupilo vreme kada joj prija odmor.
- Sve mi teže pada obična šetnja. Zato slušam šta mi organizam traži. Uglavnom se odmaram i ne forsiram se. Davno sam naučila da slušam šta mi poručuje telesni sat. Kućni poslovi mi ne padaju teško, pa ih obavljam sporije ali redovno, tako da time zamenjujem šetnju. Što se tiče ishrane, jabuke su mi omiljena hrana. Imam potrebu za vitaminom C, ali posle imam i problem sa gorušicom. Inače, manje jedem u poslednja dva meseca nego ranije. Sad sam našla i neki mehanizam kako da zamenim slatkiše i testo, pa ću barem u drugoj trudnoći znati neke cake.
Ne voli da razmišlja o samom porođaju jer je to malo uznemiri te je pristalica epiduralne anestezije.
- Nije mi prijatno kad razmišljam o tome, ali uvek sebe smirim činjenicom da su se i naše majke i bake porađale i nastavljale da žive. To je fiziološki proces koji priroda obavi. Pošto mislim da je potpuno opravdano prirodnim stvarima dodati nešto što je čovek izmislio da bi mu bilo lakše, pristalica sam epiduralne anestezije.
Zanosna dvadesetpetogodišnjakinja ne bi imala ništa protiv da njen suprug prisustvuje porođaju, mada bračni par još nije razgovarao o tome.
- Nemam ništa protiv toga. Ako dvoje dele sve i odluče da im ništa ne bude tajno, ružno i gadno u ljubavi, onda je i „porođaj udvoje“ lepa stvar. Naravno, muž je tu da vas drži za ruku i nije na "izvoru događaja", tako da su ljudi u zabludi kada su mislili da im žena posle toga više neće biti privlačna. Osim toga, prisustvo nekog poznatog sigurno olakšava i ubrzava sam proces. To je važno za ženu koja na svet donosi novo biće. Mi konkretno nismo još o tome pričali, ali pošto o tome može da se odluči na licu mesta, tako ćemo i uraditi.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin