Snežana i Dragan Stojković: Supruga slavnog fudbalera govori o dramatičnim trenucima koje je preživela dok je čekala da se čuje s mužem koji je za dlaku izbegao strahote razornog zemljotresa

Snežana i Dragan Stojković: Supruga slavnog fudbalera govori o dramatičnim trenucima koje je preživela dok je čekala da se čuje s mužem koji je za dlaku izbegao strahote razornog zemljotresa

Autor: | 27/03/2011

0

Zemljotres od skoro devet stepeni Rihterove skale, koji je zadesio Japan, veoma je uznemirio stanovnike Zemlje izlazećeg sunca, među kojima se našao i naš proslavljeni sportista i trener Fudbalskog kluba „Nagoja“ Dragan Stojković Piksi. Iako su njegova supruga Snežana i on, budući da dugo već žive u Japanu, svesni činjenice da su na trusnom području, kažu da ne pamte sličnu elementarnu nepogodu ovakvog intenziteta.

- Bilo je zaista zastrašujuće i opasno. Suprug i ja neprestano pratimo vesti, a poruke podrške prijatelja stižu nam iz celog sveta. Na našu sreću, epicentar zemljotresa nije bio ovde gde mi živimo, već u severoistočnom delu Japana, u okeanu na dubini od dvadeset četiri kilometara - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže Snežana Stojković.
- Tog dana moj suprug Dragan u 16.40 je vozom krenuo ka severoistočnom delu Japana, a samo šest minuta kasnije taj kraj pogodio je razoran zemljotres. Ni sami nismo svesni koliko je imao sreće. Kada se desio zemljotres, ostao je zarobljen u vozu, dvadeset minuta udaljen od Nagoje. Da je krenuo sat-dva ranije, ko zna šta bi bilo. Zahvaljujući Bogu, živ i zdrav se vratio kući - uznemireno kaže Snežana.
- U trenutku kada se desio zemljotres našla sam se na železničkoj stanici, ispratila sam Dragana na put. Nisam primetila nikakvo pomeranje tla niti ljuljanje, ali sam osetila takvu mučninu da sam mislila da ću se onesvestiti. U jednom momentu mi je bilo sve crno pred očima, jedva sam se održala na nogama. Nisam mogla da verujem kakve su to zemljine sile da u vama izazovu takav jeziv osećaj - kaže supruga slavnog fudbalera i dodaje da je posle prvog snažnog potresa bilo još potresa nešto slabijeg intenziteta.
Pored prijatelja za bračni par Stojković najviše su se uplašila njihova deca koja žive u Evropi.
- Čim se desio zemljotres, poslala sam SMS našoj deci, a već posle petnaestak minuta telefonske veze su bile u prekidu. Čim su ponovo proradile nazvala sam supruga i oboje smo odahnuli - pomalo potreseno priča Snežana i dodaje da, iako je ovaj zemljotres bio prilično razorne snage, ona i Dragan ne planiraju da se vrate u Srbiju.
- Mojoj porodici i meni trebalo je vremena da se naviknemo da je Japan trusno područje. Kada se desio prvi zemljotres, u vreme dok je Dragan još aktivno igrao fudbal, poučeni iskustvom iz Srbije, suprug i ja smo, čim je tlo počelo da podrhtava, istrčali napolje. Počeli smo da se smejemo kada smo videli da smo jedini stanovnici koji su napustili svoj dom - priča lepša polovina proslavljenog reprezentativca i kaže da se sada jedino plaše da usled podrhtavanja tla ne „prorade“ nuklerake.
- Jedino čega se plašimo i od čega strepimo jesu nuklearne termoelektrane. Nadam da će ostati neoštećene i da će se sve uskoro smiriti - rekla je kroz osmeh direktno iz Japana za magazin „Hello!“ Snežana Stojković, supruga legendarnog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin