Mihail Gorbačov: Glamurozna proslava rođendana sa svetskim zvezdama

Mihail Gorbačov: Glamurozna proslava rođendana sa svetskim zvezdama

Autor: | 11/04/2011

0

 

Svečanost i gala koncert povodom osamdesetog rođendana bivšeg predsednika Sovjetskog saveza održan je u čuvenom „Lojal Albert Holu“ u Londonu

Da Mihail Gorbačov ima status istinske zvezde na Zapadu nedavno je pokazao nekadašnji predsednik Sovjetskog saveza proslavom rođendana u „velikom stilu“. Osamdeseti rođendan proslavio je svečanošću u „Rojal Albert Holu“ u Londonu kojoj je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti. Nekadašnji „Nobelov“ laureat za mir imao je čast da zabava koja je organizovana u čast njegovog osamdesetog rođendana bude „načičkana“ velikim zvezdama šou-biznisa i bitnim ličnostima iz sveta politike i biznisa. Program svečanosti vodila je elegantno odevena glumica Šeron Stoun, čija je glamurozna pojava u „Kristijan Dior“ toaleti bila kruna večeri. Pored nje voditelj je bio vrlo šarmantni „oskarovac“ Kevin Spejsi koji se potrudio da zvanicama bude zabavno kao na dodeli „Oskara“, i izveo je nekoliko živopisnih imitacija poznatih ličnosti, kao što je, na primer, duhovito oponašanje Bila Klintona.
Karte za zabavu organizovanu u dobrotvorne svrhe koštale su od dvesta do sto hiljada funti, a novac je prikupljan za „Makmilan“ fondaciju koja se bori protiv raka i fondaciju Gorbačova - „Raisa“, koju je nazvao po preminuloj suprugi. Raisa, koja mu je podarila kćerku Irinu Mihailovnu Virganskaju, preminula je je 1999. od leukemije.
Na glamuroznoj svečanosti ništa nije nedostajalo: bleštavilo vrednih dijamanata odlično se uklapalo sa firmiranim krznom, skupim holivudskim osmesima i novcem koji se slivao za valjan razlog - borbu protiv raka. Zahvaljujući muzičkom programu, koji je trajao više od četiri i po sata, važnim govorima i dodeli nagrada tokom programa svetska javnost je zaključila da je Mihail Gorbačov istinska zvezda među zvezdama.
Ted Tarner, osnivač mreže Si-En-En“, holivudske zvezde Goldi Houn, Ketrin Dženkins, Mila Jovović, predsednik Izraela Šimon Perez, Arnold Švarceneger, samo su neki od poznatih i priznatih ličnosti sa impresivne liste gostiju koji su platili da bi se pojavili na ovom događaju. Pred zvanicama nastup su imali rok grupa „Skorpions“, pevači Brajan Feri, Pol Enka, Mel C iz grupe „Spajs grls“ i drugi. Bil Klinton je poslao video-čestitku, jer je bio sprečen da dođe na svečanost, a to su takođe učinili Bono Voks iz grupe „U2“ i Sting. Kada je Širli Bejsi zapevala neprolazni hit „Dijamanti su večni“, salom se prolomio veliki aplauz, a zabava je uz tu pesmu dobila šarm „stare škole“ holivudskog svetlucavog glamura.
Vrhunac večeri sastojao se od dve scene. U prvoj je odata počast pokojnoj Raisi, kada je na video-bimu publici emitovan video-klip u kojem Gorbačov peva baladu „Pisma“, dok se smenjuju slike nekadašnjeg bračnog para. U drugoj je voditeljski tandem Šeron-Kevin pozvao Gorbačova da se popne na veliku binu i obrati se okupljenima. Nekadašnji predsednik moćne države održao je kratak i efektan govor, a potom su svi koji su učestvovali u muzičkom programu i zapevali pesmu njemu u čast.
Na popularnosti koju ima na Zapadu ovaj poznati Rus može da zahvali stožernoj ulozi koju je imao u okončanju hladnog rata. Došavši na događaj, Ted Tarner je čestitao Gorbačovu što je „mirno okončao hladni rat i tako spasao milione života“.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti