Riz Viterspun: Ekskluzivno sa venčanja

Riz Viterspun: Ekskluzivno sa venčanja

Autor: | 18/04/2011

0

Dok su gosti 26. marta s nestrpljenjem iščekivali da se Riz Viterspun svečano pojavi u vrtu njenog kalifornijskog imanja, sve oči bile su uprte u dve male zvezde: njenu jedanaestogodišnju kćerku Avu i sedmogodišnjeg sina Dikona. Mali „nosač prstena“ Dikon ponosno je marširao do oltara u svom trodelnom odelu, sličnom onom koje je nosio njegov očuh Džim Tot. Iza njega je išla deveruša Ava koja je nosila kreaciju Monik Luilie, koja je dizajnirala venčanicu za Riz. Pored njih dvoje tu su bile samo mladine dve nećake koje su nosile cveće. Jedan gost je izjavio da su oni bili neverovatno uzbuđeni jer su predstavljali važan deo venčanja svoje majke.
I tada, u trenutku kada je bend prekinuo da svira „Tenesi valcer“, koji je bio posvećen mladinim nešvilskim korenima, i zasvirao tradicionalni Vagnerov „Mladenački marš“, pojavila se zanosna Riz zajedno sa svojim ocem Džonom, lagano došetala do oltara i pridružila se mladoženji Džimu, koji ju je čekao ispod svoda dekorisanog ružama. Na podu je bila prostrta sveže isečena lavanda čiji se miris širio po čitavom imanju.
Pre razmene tradicionalnih zaveta na kraju dvadesetominutne ceremonije, časni Džimi Barc, rektor u Episkopalnoj crkvi u Los Anđelesu, rekao je nekoliko reči o njihovom zajedničkom životu.
- Sve vreme je bilo: Riz i Džim, i Ava i Dikon - kaže jedan gost. - U sve aktivnosti su uključili decu. To je baš divno.
Pomalo u kantri stilu, pomalo inspirisano glamurom Holivuda i sa puno romantičnih momenata, elegantno, ali opušteno, venčanje je bilo ispunjenje snova ove zanosne „oskarovke“. Riz je nosila venčanicu nežnoroze boje, koja se sastojala od čipkanog korseta i duge suknje u „A“ liniji. Prisutni bili su oduševljeni. „Bila je prelepa, zastao mi je dah,“ izjavio je jedan gost. Venčanica je bila ukrašena trakom od svile i satena i svilenim cvetovima koji su se slagali sa Avinom haljinom. Njen venčani prsten sa dijamantom dizajnirao je Vilijam Goldberg, koji je za nju takođe napravio i četvorokaratni verenički prsten. Dok je razmenjivala prstenje sa Džimom Riz je nosila njene prepoznatljive plave lokne koje su jednostavno bile pričvršćene za dramatični veo u crkvenom stilu.
-Uopšte nisu bili nervozni, samo uzbuđeni - kaže jedan od gostiju. Prisutni su uzbuđeno kliktali kada ih je časni i zvanično proglasio mužem i ženom, dok se u pozadini čula poznata melodija Karter Femili „Nastavi da ideš po sunčanoj strani života“. Riz je, inače, dobila „Oskara“ za ulogu Džun Karter Klaš, članice ove grupe, u filmu „Hod po ivici“. Ovo je bio zaista srećan trenutak za tridesetpetogodišnju Riz koja se pre godinu i po dana zaljubila u talentovanog četrdesetogodišnjeg holivudskog agenta Džima. Od 2007. ona je razvedena od Avinog i Dikonovog oca, tridesetšestogodišnjeg glumca Rajana Filipea.
Iako se Riz trudila da njena veza sa Džimom ostane u privatnosti, njeni prijatelji kažu da je „pronašla divnog čoveka“. Ovo je Džimov prvi brak. Došao je iz Pensilvanije i sam krčio svoj put do zvezda, od odeljka za poštu do vrha agencije za talente „CAA“.
- Bilo je toliko ljubavi u tom trenutku - kaže jedan od gostiju. - Čim se pojavio svi su počeli da kliču. Ava i Dikon očigledno obožavaju Džima.
Posle ceremonije venčanja sto dvadeset gostiju prepustilo se uživanju u proslavi koju je priredila poznata organizatorka venčanja Ifat Oren. - Bilo je zaista jednostavno i prelepo, ništa nametljivo i grandiozno, izuzetno ukusno, sa puno stila - rekao je jedan od gostiju.


Među gostima su se našle mnoge poznate ličnosti iz sveta Holivuda. Džimov klijent Metju Mekonahi „navijao“ je kao lud kada se pojavio Džim. Tobi Megvajer, Robert Dauni Džunior, Saša Koen i njegova žena Isla Fišer, Gvinet Paltrou i njen suprug Kris Martin uživali su u slobodnoj večeri bez dece, Skarlet Johanson u pratnji svog novog izabranika Šona Pena, buduća majka Kejt Hadson i Rene Zelveger - prijateljica i sa mladine i sa mladoženjine strane - takođe je bila gost na ovom divnom događaju.
Gosti su se družili ispod fantastičnog šatora sa predivnim šandelijerima napravljenim od drveta i posudama iz kojih su blistavo trepereli plamičci sveća. Centralni deo je bio napravljen od divljeg cveća, engleskih vrtnih ruža, lavande, pamuka i čipke, sa terakota posudama postavljenim na stolovima od tamnog drveta.
- Bilo je tako romantično i prijatno - rekao je jedan od gostiju.
Rizin posed od sedam hektara Libej Ranč, na kome ona drži konje, koze, svinje i piliće, i gde često dolazi da se opusti sa Džimom i decom napravljen je 1920. u gradu pod nazivom „Odžaj“. On je zbog svoje vanvremenske kalifornijske arhitekture, rustičnog materijala i predivnih vrtova, poslužio kao inspiracija za venčanje. Posle poznatog „odžaj“ limunskog koktela sa dodatkom narandže za vreme zalaska sunca, Riz je još jedanput oduševila sve goste. Stigla je na proslavu u drugoj kreaciji Monik Luilij: mini haljini od bele svile sa čipkastim vezom i opasačem izvezenim draguljima. Ona i Džim su održali govore u kojima su zahvalili što su prisustvovali venčanju.
- Rekla je da su veoma srećni jer su okruženi svojim najbližim prijateljima i porodicom - izjavila je jedna gošća.
Riz, koja će glumiti u filmu „Voda za slonove“, i Džim su odabrali meni iz prestižnog mediteranskog restorana „Lik“ u Los Anđelesu. Oni su gostima pripremili jagnjetinu sa prelivom od začinskih biljaka sa artičokama i piletinom grilovanom u senfu. Meni je imao vodene pečate sa likom konja i inicijalima mladenaca.
Za desert gosti su uživali u mladenačkoj torti sa kremom od limuna, kao i u tradicionalnim čokoladnim kolačima koje na severu Amerike mlade daruju mladoženji.
U skladu sa rustičnom romantičnom atmosferom bend, pod nazivom „Amerikanci“, svirao je mešavinu ruralnog bluza, kantrija i rokabili muzike, a kasnije je Didžej preuzeo kormilo. Za prvi ples mladenci su odabrali pesmu Boba Dilana „Učiniću da osetiš moju ljubav“, a ostatak večeri uglavnom su proveli plešući.
- Baš je bilo zabavno - izjavio je jedan gost -čitavo venčanje je bilo veselo.
Kako je padala noć, mladenci, koji su svoje goste poslužili oko 23h picom i grilovanim sendvičima sa sirom, ni u jednom trenutku nisu prestali da zrače srećom.
- Riz i Džim su satima plesali - izjavio je jedan gost. Drugi je dodao:- Bilo je tako opušteno, predivno i ispunjavajuće veče. To je bio dan u njihovom stilu.

 

Reportaža: Dženifer Garsija / „Tajm inkorporejtid / Pipl magazin“
Fotografije: Lara Porzak / Đija Kanali

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti