Karađorđevići: Humanitarne aktivnosti u Americi

Karađorđevići: Humanitarne aktivnosti u Americi

Autor: | 28/10/2011

0

Humanitarna organizacija „Lajflajn Njujork“, na čijem čelu se nalazi princeza Katarina Karađorđević, priredila je dobrotvorni ručak na kojem su prikupljana sredstva za pomoć deci bez roditeljskog staranja u Srbiji. Princeza Katarina je na svečanom događaju organizovanom u njujorškom elitnom restoranu „Le Serk“ bila u pratnji supruga princa Aleksandra Karađorđevića. Kraljevski par je u svom pozdravnom govoru najsrdačnije zahvalilo zvanicama što su svojim prisustvom doprinele ovoj akciji. Princeza Katarina je istakla da njena fondacija u Srbiji ove godine obeležava deceniju rada i da je u tom periodu, uz pomoć mnogobrojnih prijatelja širom sveta koji su joj pružili podršku, uspela da pomogne stotinama hiljada ljudi.
- Izuzetno sam srećna i polaskana što ste još jednom odlučili da nam pomognete u ovom humanom pregnuću. Zaista ste bili potrebni deci Srbije - obratila se prisutnima princeza Katarina.
Na svečanom ručku bračnom paru Karađorđević pridružili su se i operska diva Jadranka Jovanović, američka autorka srpskog porekla Tea Obreht, čija se knjiga „Tigrova žena“ nalazila na bestseler listi „Njujork tajmsa“, doktorka Rut Vesthajmer i supermodel Petra Nemcova.
Veličanstvenim nastupom, uz klavirsku pratnju profesora Nikole Rackova čuveni mecosopran je zadivio prisutne. U okviru događaja održana je i „tiha aukcija“ na kojoj su se gosti nadmetali u kupovini proizvoda koje su priložili „Pologeorgis krzno“, Dijana fon Firstenberg, „Tinkati“, kao i za povratnu avionsku kartu do Rio de Žaneira i vaučer vredan hiljadu dolara za kupovinu u „Karlislu“.
Posle završetka svečanog ručka princeza Katarina i njena humanitarna organizacija ne prestaju sa svojim aktivnostima. Tokom celog oktobra nastaviće se akcija za prikupljanje donacija za pomoć deci bez roditeljskog staranja u Srbiji. Poznati češki model Petra Nemcova i doktorka Rut biće deo onlajn aukcije, jer će se učesnici nadmetati za nagradu - ručak sa njima, dok će im čuvena autorka Tea Obreht pokloniti prisustvo na njenom predavanju u „Klubu ljubitelja knjige“.
Prinčevski par će, dok boravi u Sjedinjenim Državama, nastaviti da se bavi humanitarnim radom. Pod njihovim pokroviteljstvom ove nedelje biće priređen koncert u korist organizacije „Lajflajn Čikago“, gde će učestvovati naša primadona Jadranka Jovanović. Istog dana prisustvovaće i dodeli priznanja u Fondaciji Džordža „Best“ Kostakosa, kada će princezi Katarini Karađorđević biti uručena nagrada za humanitarna dostignuća.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti