Džonatan Guder: Najpoznatiji trener slavnih posetio Beograd

Džonatan Guder: Najpoznatiji trener slavnih posetio Beograd

Autor: | 04/11/2011

0

Dok se ceo svet divi pedesettrogodišnjoj Madoni, koja ima savršeno oblikovano i zategnuto telo, vitkoj figuri Gvinet Paltrou i mišićavim rukama Dženifer Aniston, važno je znati da sve one provode sate trenirajući. Ono što ove zvezde povezuje je zajednički trener - Britanac Džonatan Guder, najpoznatiji trener zvezda u svetu.
Ove slavne dame ne kriju da se podvrgavaju jakom i intenzivnom režimu i da vežbaju po dva, nekada tri sata dnevno. Džonatan je stekao veliku popularnost zbog svojih metoda vežbanja sa svetskim zvezdama, ali i zbog činjenice da one izgledaju vretenasto i zavodljivo u svojim četrdesetim i pedesetim godinama.
Guder ima privatnu školu u Londonu i svi koji su u mogućnosti da je plate, ukoliko se pridržavaju određenog režima vežbi i ishrane, imaju šansu da izgledaju fit za pet nedelja.
U Beogradu je duhoviti Britanac boravio dva dana, gde je snimio deo materijala za svoj DVD. Inače, snimanje vežbi u svetskim metropolama je njegov zaštitni znak. Već je objavio nekoliko diskova koje je radio u poznatim gradovima. Od najboljih klijenata sa kojima radi individualne treninge na prvo mesto stavlja Beograđanku Sandru Meljničenko, koja živi u inostranstvu otkako se udala za ruskog bogataša Andreja. Upravo je zbog Sandre veseli četrdesetpetogodišnjak doputovao u srpsku prestonicu. Džonatan je prvi put boravio u glavnom gradu Srbije i siguran je da će ponovo doći.
- Mnogo mi se dopada grad. Sunčano je, što je za mene, Londonca, neverovatno za ovo doba godine. Prelep mi je boravak na rekama, a staro gradsko jezgro me je očaralo. Iako mi snimanje materijala za novi DVD sa vežbama oduzima dosta vremena, svaki slobodan trenutak koristim da osetim čari noćnog života. Beograđani su me oduševili, vrlo su raspoloženi i srdačni. Sigurno ću ponovo doći - izjavio je za magazin Hello!  Džonatan kome je nekadašnja modelsica i manekenka trenutno najvažniji klijent.
- Sandra mi je više puta rekla da je njen rodni grad prelep i da su ljudi srdačni. Zahvaljujući njenoj preporuci snimao sam materijal u Beogradu. Ona mi se kao osoba veoma dopada i sjajan je klijent. Posvećena je treninzima i voli da vežba, skoncentrisana je i veoma disciplinovana. Treniramo po dva sata dnevno i nikada ne odbija da uradi vežbu koju sam joj zadao. Nekada dolazi u moj londonski studio, a ponekad ja odlazim kod nje. Mnogo sam putovao sa njom, po celom svetu. U ovom trenutku ona je moj najbolji klijent - rekao je Džonatan koji sa porodicom živi u Londonu.
- U ishrani i vežbanju moja supruga je disciplinovanija od mene, jer ja volim ponekad da popijem neko žestoko piće i da pojedem nešto masno. Budući da je svesna kakvim poslom se bavim i da stalno upoznajem lepe žene, sa kojima i radim, važno joj je da ostane u formi. To je njena najveća briga - šali se Džonatan.
Najveću podršku upravo mu pruža supruga Lena, koja je sa Kipra, a kruna njihove ljubavi je kćerka Džordži, desetogodišnjakinja koja se bavi plesom. Savršeno igra uz svaku vrstu muzike, od uličnog plesa do klasičnog baleta.
Džonatan je radio sa brojnim poznatim ličnostima iz sveta šou-biznisa i glume, među kojima je i Rejf Fajns.
- Sastavni deo posla zvezda kao što su pevači i glumci je da dobro izgledaju. Oni ne vežbaju iz hobija, već zato što moraju da ostanu u formi. Zato su usmereni na vežbe i paze šta jedu. Nemaju vremena za gubljenje, vežbanje sa trenerom je deo njihove dnevne rutine. Ukratko, moj način vežbanja izgleda ovako: trenirati što je moguće više tokom nedelje, sa malim opterećenjem, ne većim od kilogram i po, uz dosta ponavljanja vežbi - kazao je Britanac koji za svojih četrdeset pet godina izgleda vrlo mladoliko.
- Volim da se osećam zdravo i da budem u formi, vežbam jer se osećam  živo, što mi se dopada. Takođe, volim da uživam. U godinama sam kada gledam na život kao na trčanje na duge staze, a ne kao na sprint. Pronašao sam dobar balans između vežbanja i uživanja u radostima življenja.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin