Jelena Janković sa dečkom Mlađanom Janovićem uživala u čarima Portoroža

Jelena Janković sa dečkom Mlađanom Janovićem uživala u čarima Portoroža

Autor: | 07/08/2010

0

Zbog povrede leđa koju je zadobila u osmini finala „Vimbldona“ teniserka Jelena Janković je neplanirano bila deset dana na odmoru. Budući nije mogla da trenira, slobodne dane je iskoristila da posle dužeg vremena otputuje negde a da to nisu gradovi u kojima igra turnire. Okupila je svoje najbliže, majku Snežanu, oca Veselina, braću Savu i Marka i sa njima se uputila u Veneciju. Iz grada na vodi druga teniserka sveta nosi prelepe uspomene, a ono u čemu je istinski uživala pored nezaobilaznog šopinga je vožnja gondolom.
- Nisam trenirala deset dana, ali sam zato u tom periodu uspela malo da se odmorim. Zajedno sa porodicom posetila sam Veneciju i uživala sam u vremenu provedenom sa njima - priča Jelena, koja zbog sportskih obaveza tokom godine malo vremena provodi sa svojim najmilijima. Dok je mama Snežana stalno uz nju, braća i tata tek povremeno joj prave društvo na nekom od takmičenja.
Kada je povreda sanirana, Jelena se vratila na teren. Prvi turnir na kojem je nastupila bio je u Portorožu. Pošto se sa dečkom Mlađanom Janovićem, zbog njegovih priprema i učešća na Svetskoj ligi u Nišu sa vaterpolo reprezentacijom Crne Gore nije dugo videla, pridružio joj se u ovom malom slovenačkom primorskom gradiću.
- Portorož je veoma lepo mesto. Moja porodica je i tamo išla sa mnom, a sjajna stvar je ta što je i moj dečko mogao da nam se pridruži. Malo sam plovila na jahti, dok sam pored mora šetala svakog dana. Ovo je bio moj prvi boravak u Portorožu. Nadam se da ću ga i sledeće godine posetiti.
Jelenu ni ovoga puta sreća nije poslužila. Taman kada je mislila da je u odličnoj formi desila se nova povreda. Iako je završila sa poslovnim obavezama, u Portorožu joj se toliko svidelo da je rešila da produži svoj boravak. Sa dečkom Mlađanom svakodnevno je odlazila na plaže, a i pored toga što su oboje poznati, nisu se libili da u moru razmenjuju nežnosti. Njihovo uživanje nije dugo trajalo, pošto je Janović morao da se vrati reprezentativnim obavezama. Poznati Kotoranin otputovao je u Rumuniju na  Svetski kup, dok se Jankovićeva vratila u rodni grad. Teniserka još uvek ne trenira, a  angažovala je veliki tim lekara koji joj pomažu da što pre ozdravi.
- Povrede nisu poželjna stvar, ali one su deo sporta. Nisam imala sreće na protekla dva turnira, ali se nadam najboljem i nastaviću vredno da radim. Ponovo sam broj dva na rang listi i igram dobro u poslednje vreme, a samo se molim da me zdravlje posluži, tako da ću moći da nastavim da radim svoj posao najbolje što mogu - optimistična je teniserka.
Za nekoliko dana Jelena će krenuti put San Dijega. Osim što će igrati mečeve, posetiće i majstore koji privode kraju izgradnju njene velelepne vile u naselju Rančo Santa Fe, u koju bi trebalo da se useli do kraja ove godine. Krov je postavljen, pa se sada radi na enterijeru. Zanimljivo je da kuća ima dve hiljade metara kvadratnih, na tri nivoa je i podignuta je na placu koji je Jelena kupila za milion i po dolara. Inače, ova oblast po zaradama stanovništa važi za jednu od najbogatijih u Americi.
- Sledeće godine u San Dijegu igraću kod kuće. Ne dešava se često da možete da spavate u svom krevetu i igrate neki turnir u isto vreme. Zaista sam srećna što se ovo takmičenje vratilo u kalendar - kaže Jelena koja je presrećna što je od članova svog fan kluba iz Srbije nedavno na poklon dobila narukvicu od belog zlata na kojoj je ugravirano „Uvek uz tebe“.

Sandra A. Rilak

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin