Milutin Popović Zahar govori o svojoj uzbudljivoj emotivnoj vezi sa Jasminom Anom, jednom od učesnica “Farme”

Milutin Popović Zahar govori o svojoj uzbudljivoj emotivnoj vezi sa Jasminom Anom, jednom od učesnica “Farme”

Autor: | 03/10/2010

0

I pored priča da će se među VIP „farmerima“ naći poznati violinista i kompozitor Milutin Popović Zahar, on nema takve planove. Tvrdi da sa njegovom odlukom da ne učestvuje u najgledanijem rijaliti šou-programu književnica Jasmina Ana, sa kojom je svojevremeno bio u vezi, nema ništa. Trenutno je posvećen ozbiljnim poslovima koji su mu važniji od bilo koje vrste egzibicionizma. Njegova preokupacija je realizacija mjuzikla „Santa Marija dela Salute“, koji je pre trideset godina izveden na otvaranju “Olimpijskih igara” u Moskvi. Napisao je i dva scenarija, jedan o Nikoli Tesli, a drugi o prodaji ljudskih organa, koji se trenutno nalaze u Holivudu i čeka odgovor da li će neka od velikih producentskih kuća izdvojiti budžet za njihovo snimanje. Iako je prezauzet poslom, „Farmu“ redovno prati.
- Ne treba da čudi to što mnogi žele da me vide na “Farmi”, jer se dobro zna da neke od emisija u kojima gostujem imaju ogromnu gledanost. Producenti su svesni da bih ja od nje napravio Nušićevu komediju. Ne mora da bude gledan program samo onaj u kojem se pljuje, svađa i prave skandali, postoje i neke druge stvari koje bi gledaocima bile zanimljive. Pozitivno bih delovao na narod, ali ipak ne želim da mediji od mene naprave cirkuzanta jer se bavim ozbiljnim stvarima. Nedavno sam dobio titulu akademika, pa mi takav oblik egzibicionizma ne priliči. Za sada je tako, ali nikad ne reci nikad - kaže na početku razgovora za “Hello!” Zahar i napominje da nikada nije bilo reči da na imanje uđe zajedno sa Jasminom i bivšom suprugom Gordanom Lazarević.
- Ta ideja nije ni postojala. Ne plašim se bivših žena, ne bih imao problema da uđem ni sa samim đavolom, jer strahujem samo od Gospoda Boga. Da budem iskren, zaprepastio sam se kada sam tamo ugledao Jasminu. Ona je priznati književnik, ima talenat, pamet, kućno vaspitanje, potiče iz ugledne porodice, otac joj je bio sudija i zaista bih voleo da znam šta je nju navelo da uđe u sve to.

Književnica i muzičar proveli su tri godine u vezi. Nikada nisu živeli pod istim krovom, ali su često bili zajedno. Pojavljivali su se na raznim događajima, zajedno su gostovali u emisijama, putovali po svetu. Osam godina je prošlo otkako su na svoju ljubav stavili tačku, a Zahar već duže uživa pored izvesne Marije.
- Jasmina je jedna od najpametnijih žena koje sam upoznao u životu, ali pokušava da radi nešto za šta nije sposobna. Htela je da bude voditelj, govorio sam joj da joj to ne leži jer guta reči i mnogi je ne razumeju dok priča, hoće da peva a nema sluha, širi ruke da igra a nema ritma. Trebalo bi da radi ono što najbolje zna, da piše, jer to izvanredno čini. Dosta smo putovali i, sećam se, kada je pošla sa mnom u Ameriku, želela je taj put da iskoristi da napiše knjigu. Odveo sam je u Toronto na izložbu egipatskih eksponata iz muzeja u Londonu. Dok sam ih ja gledao i divio im se, ona je bila nervozna. Kada sam je pitao šta joj je, rekla je da će joj se zatvoriti radnje. I u Njujorku dok sam joj pokazivao Bruklin i Kip slobode, bacala je pogled na sat, govoreći da joj do šest sati traju rasprodaje. Tada sam joj preporučio da napiše roman sa naslovom „Kako sam trgovala u Americi“ - seća se Zahar koji tvrdi da se sa Jasminom rastao bez svađe i da su i posle raskida ostali u korektnim odnosima, mada nisu imali priliku da se često sreću.
- Kod nje je muškarac kao štedni ulog oročen na dve, tri godine. Posle tog perioda gubi interesovanje za njega i ide dalje. Bila bi odlična za „Seks i grad“, da je u tim godinama.
Zahar je siguran da će Jasmina tek pokazati svoje pravo lice. Kaže da nije svađalica, ali da ume dobro da odgovori, i siguran je da ukoliko bi im se pridružio, najpre bi njoj podigao rejting kod gledalaca.
- Moj dolazak bi joj koristio, ali ja ne živim zbog podizanja rejtinga i da se neko koristi mnome. Poznato mi je da ume da pukne i da zapadne u  krizu. Ako se to dogodi, biće dramatično. Ona ima oscilacije u ponašanju. Biće tu uzdaha, suza, zvanja lekara. Ali, to će se dešavati i kod ostalih.

Zahar nije siguran da će se njegova nekadašnja izabranica lako latiti posla.

- Nije se proslavila kao domaćica. Njen omiljeni ručak je kada dve goveđe šnicle stavi u lonac sa vodom i posoli ih vegetom. Tako dobije i supu i meso. Baš bih voleo da je vidim kako muze krave, mada ne znam da li će se to dogoditi pošto je već odbila neke poslove. Želim joj sve najbolje i da ostane do kraja - kaže na kraju Zahar, dodajući da ne želi da se shvati kako ima nešto protiv „farmera“, jer svako ima pravo da radi ono što želi. Samo što on smatra da su tamo ljudi kojima je motiv samo jedno – novac. Iako većina to ne želi da prizna, ističući kao glavni razlog za troipomesečnu izolaciju izazov.

Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin