Biljana Obradović boravak na Nedelji mode u Milanu iskoristila da uradi zanimljive priče sa svetskim kreatorima

Biljana Obradović boravak na Nedelji mode u Milanu iskoristila da uradi zanimljive priče sa svetskim kreatorima

Autor: | 14/10/2010

0

Poznata kao novinarka koja je poslednjih nekoliko godina uradila niz intervjua sa najpoznatijim holivudskim glumcima za svoju emisiju «Biljana za vas», Biljana Obradović odlučila je da ove jeseni ponovo zakorači u svet slavnih i donese glamurozni sjaj i na naše televizijske stanice.
Iz tog razloga odlučila je da poseti „Nedelju mode“ u Milanu koja spada u prestižne modne događaje na svetu, gde je imala prilike da se upozna sa modnim tendencijama za narednu sezonu, ali i da upozna najpoznatije svetske kreatore.
- Još krajem devedesetih godina, kada sam bila na početku karijere, počela sam da pratim „nedelje mode“ u Parizu, Milanu i Londonu. Tada je zemlja bila pod sankcijama i nije se znalo da li je bilo teže dobiti vizu ili akreditaciju za neku reviju. Nekoliko sezona sam pratila najpoznatija modna imena kao što su Džulijen Makdonald, Žan-Pol Gotije, Karl Lagerfeld i mnogi drugi. Kasnije, tražila sam nove izazove, pa sam više radila intervjue sa svetskim glumcima. Pošto sada počinje nova televizijska sezona, poželela sam da ponovo unesem malo glamura u svoju emisiju, jer mislim da to sve više nedostaje. Pratila sam neke svoje želje i odlučila se za Milano. Tamo sam početkom ove godine radila i prezentaciju muške kolekcije Džona Galijana - objašnjava Biljana i otkriva da nimalo nije glamurozno raditi na „Nedelji mode“, pa tako tokom boravka u Milanu nije imala vremena za šoping, ali ni za provod.

- Revije počinju već u pola deset ujutru, a završavaju se u devet uveče. Ako se uzme u obzir da sve kasne po jedan sat, onda znate kakav je tempo u toku dana. Kada radite, onda zaboravite na visoke potpetice, sređeni ste, ali što udobnija obuća se podrazumeva, jer se revije održavaju po čitavom Milanu. Kada dođete kući, samo želite da se odmorite. Ipak, uspela sam da jedne večeri odem na proslavu pedeset godina rada čuvenog kreatora Lorenca Rive u poznatom hotelu «Principe di Savoja», gde sam se odlično provela.
Dok je boravila u Italiji, ova atraktivna dama imala je priliku da se upozna sa modnim tendencijama za naredni period, a za čitaoce magazina „Hello!“ otkriva da je ženstvenost imperativ sledeće sezone.
- Glamur i ženstvenost se na velika vrata vraćaju naredne sezone. Modeli pantalona su ležerni, sa širim nogavicama koje udobno padaju, a što se tiče boja nose se od bež bele, slonove kosti, pa do jarkih nijansi. S druge strane, imate i one zagasite i sa užim nogavicama, ali, jednom rečju, žene su ponovo lepe, glamurozne i nadasve ženstvene - kaže Obradovićeva koja je uspela da uradi i mnoge zamimljive intervjue.
- Bila sam na revijama „Emporio Armani“ čiji je „offical shop“ otvoren i u Beogradu. Prisustvovala sam i revijama koje su priredili „Džast Kavali, Džon Ričmond, Etro, Krizi, Kostjum nešnel, Ajsberg, Biblos“ i mnogi drugi brendovi, a imala sam prilike da uradim i intervjue sa svim kreatorima na čijim sam revijama bila. Čast mi je da sam uradila toliko odličnih priča i na ovaj način prezentovala i sebe i svoju zemlju u svetu. Mi smo još malo i nezanimljivo tržište, tako da je sve što radim poslednjih četrnaest godina veliki uspeh - zaključuje Biljana, koja je ovog puta bila na putovanju bez svog dečka, montažera Branka Kostadinovića.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin