Jelena Janković prvo ide na operaciju levog oka, a potom na zasluženi odmor s dečkom Mlađanom

Jelena Janković prvo ide na operaciju levog oka, a potom na zasluženi odmor s dečkom Mlađanom

Autor: | 01/11/2010

0

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković mora na operaciju oka. Kako je otkrila prilikom boravka u Moskvi, posle završetka turnira u Dohi, poslednjeg u ovoj godini, koji počinje sredinom nedelje, posetiće hirurga-oftalmologa da bi se rešila problema sa kojim se već duže vreme bori.
- Posle „Mastersa“ u Dohi odmaraću se dve ili tri nedelje. Nažalost, moram da idem na operaciju levog oka. U pitanju je manja intervencija, zapravo nešto bi trebalo da mi izvade - rekla je sedma teniserka sveta.
O čemu je zapravo reč, Jelena nije otkrila. Ni članovi njenog stručnog tima ne žele da razgovaraju na tu temu, kao ni njena majka Snežana:
- Ne mogu vam ništa reći povodom te informacije. Nisam bila sa Jelenom u Moskvi, tako da ćemo o tome razgovarati kada se budemo videle.
I pored toga što ima mogućnost da operaciju izvrši na nekoj od svetskih klinika, teniserka će najverovatnije intervenciju obaviti u jednoj od beogradskih bolnica. Jer, dobro je poznato da Jelena ima veliko poverenje u domaće lekare, koje posećuje kad god se povredi. Njena porodica, otac Veselin, majka Snežana, braća Marko i Stefan, i ovoga puta biće uz nju, kao i dečko, crnogorski vaterpolista Mlađan Janović, sa kojim će po oporavku otputovati na odmor.

- Posle operacije oka idem na odmor sa mojim dečkom. Ali, ne želim da otputujem predaleko. Posle toga, u decembru mi sledi pravi „pakao“, pošto ću se tada pripremati za sledeću sezonu u koju hoću da uđem u najboljoj mogućoj formi - istakla je teniserka, koja se oprobala i u modnom dizajnu.
Popularna Džej-Džej, koja izaziva pažnju gde god da se pojavi, ove godine nije imala sreće sa zdravljem. Sezonu u kojoj je planirala da napadne svetski vrh završava na sedmom mestu, a u toj nameri najviše su je sprečile povrede. Tokom leta najpre je povredila kičmu, zatim skočni zglob na turniru u Portorožu. Taman kada je pomislila da je konačno zdravstenim problemima došao kraj, saznala je da mora da se podvrgne operaciji oka. I pored toga nije rešila da se povuče sa „WTA“ tura, već će sezonu privesti kraju. Na pretposlednjem takmičenju, održanom u Moskvi, poražena je u drugom kolu, a kao opravdanje loše igre navela je infekciju zbog koje se poslednjih dana ne oseća najbolje.
- Loše se osećam otkako sam došla ovde iz Kine. Imam infekciju i cele nedelje pijem antibiotike. Zbog toga nisam mogla da igram na svom uobičajenom nivou. Sve vreme sam se mučila na terenu, ali sam zbog publike želela da igram. Sledeći turnir u Dohi je veoma važno takmičenje. Međutim, za mene je najbitnije da se potpuno oporavim. Otići ću ponovo kod lekara zbog laboratorijskih pretraga, nastaviti sa terapijom, pa ću videti šta će se dešavati u narednih pet, šest dana - zaključuje Jelena.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti