Pred odlazak na daleki put  Ceca Ražnatović kaže da je važno da joj se ljubav desi, iako je uvek zatekne nespremnu

Pred odlazak na daleki put Ceca Ražnatović kaže da je važno da joj se ljubav desi, iako je uvek zatekne nespremnu

Autor: | 04/12/2010

0

Medijska pažnja kojoj je isložena najveća estradna diva na Balkanu Svetlana Ceca Ražnatović godinama ne jenjava. Osim nesporne harizme i privlačnosti, zavodljiva brineta svoju popularnost i trajanje stalno opravdava hitovima. Besprekoran izgled Ceca nikada nije koristila kao prioritetno oružje kojim je osvajala publiku. Glavni adut uvek su joj bile pesme. Mada je iza sebe ostavila toliko hitova da može decenijama da živi od stare slave, popularna pevačica pažljivo priprema novi album. Iako su njeni fanovi nestrpljivi, estradna umetnica ne žuri, jer ne želi ni u jednom segmentu da razočara publiku koja je navikla da njene pesme budu kvalitetne. Veruje saradnicima, a veoma joj znače podrška i mišljenje porodice. Popularna folk pevačica raduje se koncertima koje je zakazala u Makedoniji i nastupima u Australiji.
- Prvobitno je u planu bio samo jedan koncert, u Skoplju, u hali „Boris Trajkovski“, ali zbog velikog interesovanja i odlične prodaje karata, na predlog organizatora, odlučili smo da priredimo i drugi koncert, na radost publike. Trenutno i pored najveće želje nema prostora i za treći nastup, jer samo dva dana posle koncerata u Makedoniji čeka me put za Australiju.

Mnoge bi se pevačice pohvalile činjenicom da dan za danom mogu da napune koncertnu dvoranu, a vi se ne oglašavate?
- To jeste nešto što mi imponuje, nikada se do sada nisam sama hvalila. Prostor za pohvalu ili kritiku uvek sam ostavljala svojoj publici, a za mene su govorila moja dela. Jedino mogu da vam obećam sjajnu atmosferu.

Imate li prijatelje u „zemlji kengura“?

- Ne poznajem nikoga, ali verujem da će moj menadžer organizovati i dobar propratni program u slobodno vreme.

Volite li da obilazite gradove kada ste na turneji?
- Sve zavisi od toga koliko vremena planiram da se zadržim u gradu u kome nastupam. Na dan koncerta ne volim da izlazim iz hotelskog apartmana, već se odmaram i pripremam za nastup. Često se dogodi da nemam prilike za bilo kakvim obilascima, mada se potrudim da, ako mi obaveze dozvole, ostanem dan duže i vidim sve što me zanima.

Postavljate li, poput svetskih zvezda, posebne zahteve za koncerte?
- Postoje razni zahtevi koji se odnose na tehničke detalje, a kada je reč o  ličnim zahtevima, organizatori ih dobijaju na vreme, ali nemam ništa što bi bilo toliko fascinantno. Jedino mi je važno da imam negaziranu vodu koja nije hladna.

Nervira li vas što vas mediji i fanovi stalno zapitkuju kada će izaći vaš novi CD?

- Naravno da ne. Drago mi je da je tako jer je to samo jedan od pokazatelja interesovanja za ono što radim.

Pričalo se da ćete pre albuma najpre objaviti singl. Zašto ste odustali od te namere?
- Sve što se pričalo nije bilo ono što sam ja rekla. Mislim da nije loše izbaciti singl, ali svoju publiku sam navikla na kompletne albume, kao i na to da ih moraju duže čekati. Ali uvek smo svi bili zadovoljni, pa se čekanje isplatilo. Sigurna sam da će i ovoga puta biti tako.

Da li vam deca Veljko i Anastasija pomažu u odabiru novih pesama?
- Ne utiču direktno na odluku da li ću neku pesmu uvrstiti na album ili ne, ali im svakako pustim pesmu, pitam ih za mišljenje i pogledam kakva je njihova reakcija. Ipak su oni u toku sa nekim inostranim muzičkim tendencijama, imaju dobre komentare, a, osim toga, znaju baš prijatno da me iznenade svojim zapažanjima.

Možete li da nam kažete neki stih neke vaše nove pesme?

- „Ide to s godinama, ide, da oči koga nema vide...“

Moraju li pesme koje birate da opisuju vaše emotivno stanje?
- Ne moraju, ali moraju u meni da probude neku emociju.

Da li ste posle višemesečne pauze samovanja spremni za nove ljubavne izazove?
- Ljubav nam se desi onda kada se najmanje nadamo i nikada ne znamo da li smo za nju spremni. No, važno je da se desi. Ne sećam se da me je ikada u životu ljubav dočekala spremnu, ali snašla sam se nekako.

Dopada li vam se neki muškarac, imate li barem simpatiju?

- Činjenica da pričamo o simpatijama dovoljno govori sama po sebi. Uvek imam simpatiju, ali znamo da sam prerasla period simpatija. Situacija je takva, pa kažem sebi da je bolje da budem sama nego da pravim loš odabir.

Budući da ste proredili izlaske sa koleginicom i kumom Mirom Škorić, govorilo se da su vam odnosi malo zahladneli?
- Nikada nisam čula da se tako nešto priča, a osim toga ne znam ko to meri nečije prijateljstvo prema broju zajedničkih pojavljivanja. Imam prijatelje sa kojima se ne pojavljujem, ni na kakvom javnom događaju, ali to ne znači da su naši odnosi hladniji.

Na koncertnim nastupima uvek ste u elegantnim toaletama, dok prilikom svakodnevnih večernjih izlazaka više volite sportsku eleganciju.
- Trudim se da mi uvek bude udobno, verujem da je svakome to prioritet kada bira garderobu. To se posebno odnosi na moje koncerte kada ne želim da mi bilo šta odvlači pažnju sa pevanja. Oblačim se shodno prilici gde ću se pojaviti, u skladu sa time kako se osećam i šta volim da nosim.

Planirate li da promenite izgled povodom izlaska novog albuma. Da li biste kosu opet ofarbali u svetliju nijansu?

- Mislim da sebi neću više dozvoliti taj eksperiment, to jest tako drastičnu promenu boje kose. Sigurno će biti nekih promena, ali to je domaći zadatak Saše Vidića, mog prijatelja i stiliste, a ja sam u ovom periodu posvećena samo odabiru pesama. Kada završim sa ovom fazom rada, posvetiću se tom delu.

Uskoro ćete proslaviti slavu Sveti Nikola. Hoćete li je obeležiti kao i obično sa mnogo gostiju i uz dobru zabavu?
- Slavu Sveti Nikola proslavljamo jedan dan u rodnoj Žitorađi, a drugog dana u Beogradu sa mojim prijateljima. Volim ta okupljanja.

Koliko ste religiozni i pomolite li se često?
- Ako me pitate da li verujem u Boga, naravno da. Međutim, bilo kakvu dalju priču o religioznosti doživljavam kao nešto što je moje i nema potrebe da pričam o tome javno.

Pratite li rijaliti šou-program „Farma“ i imate li favorita?
- U poslednje vreme imam toliko obaveza da jedva stižem i da bacim pogled na ono šta se emituje na našim televizijskim kanalima. U toku sam više kroz razne izveštaje po dnevnim novinama, tako da ne bih mogla da kažem ko mi je favorit.

Da li biste ikada i pod kakvim uslovima učestvovali u rijalitiju „Survivor“?
- Po povratku ekipe „Survivora“, šalila sam se kako je to sjajno iskustvo jer je odlična prilika da se, usled okolnosti, zdravo hranite, detoksikujete organizam i smršate. Ali, ne vidim sebe u rijaliti šou-programu, pa ni tog tipa. Verujem da je to sjajno iskustvo, ali ga neću sebi priuštiti.

Udvaraju li vam se muškarci preko „Fejsbuka“?
- Ne. „Fejsbuk“ je odličan način da budem u kontaktu sa fanovima, da pogledam svoje različite fotografije ili video-snimke koje su oni nabavili i jednostavno da negujemo taj odnos kroz povremenu komunikaciju. Komplimenata ima, ali ne i udvaranja. Nije to način i mesto da mi se neko udvara.

Jeste li imali priliku da pogledate film „Društvena mreža 'fejsbuk'“?
- Nisam pogledala taj film, ali sam čula nekoliko komentara, kao i da se u njemu pojavljuje i Džastin Timberlejk, pa ću pogledati čim ugrabim slobodno vreme.

Za vas kažu da ste izuzetno dobar drug. Stiče se utisak da se više družite sa muškarcima nego sa ženama?
- Lepo je čuti da se priča da sam dobar drug, ali u mom okruženju ima podjednako i muškaraca i žena.

Vezivali su vas za mnoge mlade i lepe momke za koje ste tvrdili da su vam prijatelji. Je li moguće da jednu izrazito lepu i seksepilnu osobu kao što ste vi muškarci mogu da gledaju kao drugaricu?
- Naravno da je moguće. To da li će vas neko gledati kao drugaricu ili ne nema veze sa lepotom već sa tim kako se vi postavljate prema njima. U mom životu se zna ko mi je prijatelj i u takvim odnosima nema prostora za bilo kakve sumnje ili insinuacije da je taj odnos nešto drugo.

Posle vašeg izlaska sa manekenom Vladimirom Vuksanovićem, mediji su ponovo počeli da pišu o vašoj navodnoj romansi.
- Zavisi šta i kako čitate. Pisalo se takođe da je tema Vladimirovog i mog razgovora prilikom tog susreta bilo njegovo pojavljivanje u mom novom spotu.

Da li mladić kao što je Vladimir Vukasnović ima sve predispozicije muškarca koji bi vama mogao da se dopadne?
- Ovo je kao igra „šta bi bilo kad bi bilo“. Vladimir je moj drug, tako da nema prostora za analize te vrste.

Imate li na umu u kom spotu vaše nove pesme bi on mogao da se nađe u glavnoj ulozi. Kako glasi ta numera?
- Imam na umu, čak postoji i scenario za taj spot, ali verujem da bi bilo najbolje da sve to bude iznenađenje, a ne nešto što bih sada prepričavala.

Pomislite li često na vašeg pokojnog supruga Željka i imate li potrebu da deci pričate o njemu?
- Prošlo je već više od deset godina kako otac moje dece i moj pokojni suprug nije sa nama. Naravno da pričamo o njemu i čuvamo uspomenu na njega.

Sa kim pričate o svojim ljubavnim problemima?
- Kada ih imam. Šalim se. Pričam o tome sa nekoliko najbližih prijatelja, ali smatram da je važno da između dvoje ljudi koji su u vezi postoje diskrecija i poštovanje, pa da samim tim postoje i problemi o kojima nije u redu da se priča ni sa najbližim prijateljima. Tako nešto ne radim niti bih to tolerisala svom partneru, jer to je za mene - izdaja.

Traže li vaša deca od vas ljubavne savete?
- Razgovaramo o njihovim ljubavnim „problemima“ i simpatijama. Napravili smo lep i otvoren odnos i znaju da u meni imaju sagovornika, osobu od poverenja koja može da ih razume. Istina, ne mogu da kažem da im se moji saveti uvek dopadnu, ali to je taj jaz generacija.

Svađaju li se vaš sin Veljko i njegov prijatelj iz Kenije Kagaji oko devojaka?
- Veljko se ne svađaju niti sa Kagajijem niti se ostalim drugovima oko devojaka. Valjda se podrazumeva da među drugarima postoji poštovanje po tom pitanju.

Jesu li neke Anastasijine drugarice zaljubljene u Veljka?
- Sve i da jesu bilo bi bez veze da ja o tome pričam. Između Veljkovih drugova i Tašinih drugarica postoji konstantno zadirkivanje, pa je samim tim već dovoljno zanimljiva atmosfera između njih.

Kako lečite tugu?
- Tuga se ne može lečiti, već samo možete da naučite da živite s njom.

Imate li omiljeno mesto za izlazak u Beogradu?
- Ne idem tako često u noćni provod. Ima nekoliko restorana u koje volim da povremeno izađem na ručak, a kada je reč o nekom noćnom izlasku, volim mesta gde mogu lepo da sednem, ispričam se sa svojim društvom, a ne da moram da se nadvikujem. Bitno mi je da opušteno uživamo i da se ispričamo.

Planirate li da vaša deca nastave školovanje u inostranstvu?
- Da, svakako da je to jedan od planova.

Hoće li Lidijina kćerka Helena ići u istu osnovnu školu kao i vaša deca?
- Ne znam. Moja voljena Helena je povremeno u Beogradu, ali mnogo više na Kipru, gde njen otac ima fudbalski angažman, pa tako veći deo vremena provode tamo. Mnogo mi nedostaje, kao i sestrić Viktor.

Budući da Anastasija i Veljko znaju nekoliko stranih jezika, da li ponekad, kada žele da sakriju nešto od vas ili da se šale, govore na tim jezicima?
- To ne prolazi. Dovoljno razumem i engleski i španski da sve i kada bi hteli ne bi im tako nešto pošlo za rukom. U jednom trenutku, dok su bili u fazi učenja jezika, podržala sam ih u tome da između sebe ponekad u kući pričaju na engleskom, ali sada ga pričaju kao maternji pa nema potrebe za tim.

Žene najčešće ističu da ih privlače moćni i uspešni muškarci. Vi ste u jednom intervjuu istakli da vam je to potpuno nebitno.
- To jeste nešto što svakoj ženi imponuje, ali u mom slučaju to nije presudno.

Da li ste već isplanirali novogodišnju noć i kako biste voleli da je proslavite?
- Trenutno imam toliko obaveza da mi ni na pamet ne pada Nova godina, a kamoli planovi u vezi sa dočekom.

Piše: Jelena Popović
Fotograf: Miloš Nadaždin
Stilista: Saša Vidić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin