Srđan Predojević sa nevenčanom suprugom Mirjanom Lazarević sprema se za dolazak druge bebe i venčanje

Srđan Predojević sa nevenčanom suprugom Mirjanom Lazarević sprema se za dolazak druge bebe i venčanje

Autor: | 06/12/2010

0

„Ovaj svet sazdan je tako da je onaj ko se plaši već odavno izgubljen“, rekao je Ivo Andrić, a ovom njegovom izrekom rukovodili su se i voditelj Srđan Predojević i njegova nevenčana supruga Mirjana Lazarević kada su pre dve godine odlučili da zasnuju veliku porodicu. U skladu s tom odlukom, ovaj srećan par najpre je dobio sina Stefana, koji sada ima četrnaest meseci, a u maju sledeće godine na njihova vrata ponovo će „zakucati rode“, jer će se tada roditi njihova druga beba. Iako još ne znaju da li će dobiti sina ili kćerku, oboje priznaju da će radost biti podjednaka, a autor i voditelj emisije „Dobro jutro! Jovana i Srđan“ na televiziji „Pink“ ekskluzivno za „Hello!“ otkriva sve svoje planove za budućnost.

Kako ste reagovali kada ste saznali da ćete dobiti drugo dete?

- Bio sam oduševljen, naravno, kao i prvi put, kada sam saznao da ću postati otac. Mislim da je prava radost u životu kada sve što radite uradite na vreme. Nema lepše vesti od one da dolazi nova beba, kao rezultat odluke da budeš hrabar pred sudbinom koju oplemeniš iskrenim dečjim osmehom i radošću. I ovoga puta sam osetio spremnost da svoj život podelim sa još nekim ko će i mom sinu Stefanu biti najveća podrška i oslonac. I nije teško biti otac, samo se trudite da budete najbolji što možete.

Kog pola će biti vaša druga beba?

- Još ne znamo da li će Stefan dobiti brata ili sestru. Bilo bi lepo da ima sestru kojoj će biti stariji brat i zaštitnik, ali će podjednako lepa biti vest i ako bude imao brata. To ćemo uskoro saznati. Ako opet bude sin, treće će sigurno biti kćerka.

Pol deteta vam nije važan?

- Zaista nije važan, bitno je samo imati mnogo dece koja se vole, slažu, pomažu i uživaju u detinjstvu. Naš zadatak je da ih izvedemo kao zdrave, poštene i vredne ljude koji će znati da cene sve što je dobro, plemenito i lepo.

Kakva je Mirjana kao trudnica, da li je razmažena?

- Obaveze oko Stefana ne dozvoljavaju joj da bude razmažena, jer je on dete koje traži pažnju dvadeset i četiri sata dnevno. Kako će izgledati obaveze sa dva deteta, to sada ne mogu ni da zamislim, ali je najvažnije da smo rešili da naša porodica i dalje bude mesto za uživanje na koje se svaki dan žuri sa posla. Iako Mirjana još radi kao advokat, trudi se da svaki slobodan trenutak provede sa Stefanom i uživa u njegovom odrastanju.

Shvata li već Stefan da će uskoro dobiti brata ili sestru ili je još mali za to?

- Stefanu je sada najvažnije kako je njegov crtani junak Nodi, šta ima novo u porodici Pepa praseta i koji crtani film se prikazuje na televiziji “Baby”. Raduje me što će tek da spozna važnost brata ili sestre kao najznačajnijih osoba u životu pored roditelja.

Ispunjavate li supruzi sve želje pošto je u drugom stanju?

- Naravno. Zadovoljstvo mi je da usrećim ženu koja će mi uskoro roditi drugo dete.

Jeste li već sve spremili za dolazak druge bebe?

- Beba stiže sa lepim vremenom, u maju sledeće godine. Već smo isplanirali i letovanje kada beba bude imala četiri meseca.

Hoće li se vaš život promeniti rođenjem drugog deteta?

- Sve može da se postigne ako se dobro organizujete. Tako je i sa decom. Stefan će krenuti u vrtić, nova beba će ostati kod kuće sa dadiljom, a Mirjana i ja ćemo normalno nastaviti sa poslom, kao i svi drugi.

Jeste li strogi roditelji?

- Stefan ima tek četrnaest meseci pa je rano da budemo strogi roditelji. Ostavićemo to za školu i dečje nestašluke. U međuvremenu, radićemo na razvijanju roditeljske veštine koja će nam pomoći da prepoznamo sve dečje potrebe, vrline i talenat, kako bismo ih podržali i razumeli. I najvažnije, znamo da kakvu ljubav deci pružite u takvoj ćete ljubavi i starost dočekati. Zato se ne štedimo i osećamo se vrednijim kada vidimo koliko smo detetu potrebni.

Ko više popušta Stefanu, vi ili vaša supruga?

- Oboje, podjednako, ali samo u tome da ide u šetnju svaki put kada prstom pokaže na vrata ili dobije nešto da gricka istog trenutka kada to poželi.

Kako najviše volite da provodite slobodno vreme sa porodicom?

- Vikendom, kada ne radimo, obično idemo van grada. Nezaobilazni su lopta, pas, ali obavezno idemo i u igraonicu ili luna-park. To i nama pričinjava veliko zadovoljstvo, jer želimo da, kada Stefan odraste, celog života uživa u tome što je imao srećno detinjstvo.

Planirate li da se uskoro venčate sa Mirjanom?

- Naravno, međutim uvek nam se u sprovođenju tog plana u delo ispreči “neka” beba. Ono što je sigurno je da oboje želimo da nam deca odrastaju u zajednici koju su i zakon i crkva ozvaničili. Bićemo među retkim roditeljima kojima deca neće postavljati pitanje: „Gde sam ja na fotografiji sa svadbe tate i mame? Na taj način želimo da ojačamo ljubav, poverenje, ali i strpljenje.

Želite li da imate porodicu sa mnogo dece ili smatrate da je dvoje dovoljno?

- Zajednička nam je želja da imamo veliku porodicu. Teba iskoristiti to što smo, za sada, Stefan i ja dobro istrenirani u zadovoljavanju svih dečjih potreba, koje su ogromne. Zato sam siguran da nam zajednička briga o novoj bebi neće biti nikakav problem.

Jeste li sa kolegama sa posla proslavili vest da ćete postati otac po drugi put?

- Proslavili, pojeli, popili, kako se i valja. I tek ćemo slaviti kada se beba rodi!

Da li ste zadovoljni kako je publika prihvatila emisiju „Dobro jutro! Jovana i Srđan“ na „Pinku“?

- Naravno, naša publika je ostala i uz novi „Jutarnji program“, s tim što smo Jovana Janković i ja na televiziji “Pink” dobili i nove gledaoce koji nas preko satelita sada prate u svim zemljama u okruženju, celoj Evropi i Americi.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin