Milan Rus posle boravka u Egiptu, gde je tretiran kao kralj, otkriva zašto je na početku rijalitija „Survivor“ bio autsajder

Milan Rus posle boravka u Egiptu, gde je tretiran kao kralj, otkriva zašto je na početku rijalitija „Survivor“ bio autsajder

Autor: | 08/12/2010

0

Tridesettrogodišnjeg baletana Milana Rusa, prvog solistu „Narodnog pozorišta“, televizijska publika ima prilike da gleda u rijaliti-programu „Survivor“ koji se na „Prvoj“ televiziji emituje od utorka do petka od 22 sata do ponoći. Talentovani Novosađanin nedavno se vratio iz Egipta, gde su  proslavljali dani srpske kulture. Sa ansamblom „Narodnog pozorišta“  umetnik je nastupao u Kairu i u Aleksandriji sa kultnom predstavom "Ko to tamo peva". Za magazin „Hello!“ junak baleta „Labudovo jezero“ kaže da mu je šestodnevni boravak u zemlji faraona proleteo.
- To je fascinirajuća zemlja, jedna od kolevki civilizacije. Trgovina je milenijumima zastupljena pa je shodno tome i ugostiteljstvo i domaćinsko ponašanje karakteristično za egipatski narod. Dopale su mi se piramide koje su uživo impozantnije nego na slikama. Za vreme posete Aleksandriji videli smo delić njihove čuvene biblioteke iako je bila zatvorena zbog Bajrama. Ipak, ono što smo videli kroz prozore ostavilo nas je bez daha. Prostire se na više od sedamdeset hiljada kvadrata, pa je velika skoro kao četiri beogradske Narodne skupštine.
Milan nije imao problema sa trovanjem, koje se često dešava turistima, mahom zbog vode za piće. Za razliku od Filipina gde se navikao na gladovanje, baletan je u Egiptu imao „kraljevski tretman“:
- Egipatski narod veoma je gostoljubiv, a nas su kao predstavnike srpske kulture tamo tretirali kao kraljeve. Nisam hteo da „izazivam sudbinu“ sa svežim voćem i povrćem, kao ni sa mesom koje deluje kao da nije adekvatno termički obrađeno. Inače, sveže ceđeni sok od pomorandže i limunada zbog kiseline imaju blago antibakterijsko dejstvo, i kada čovek izbegava led koji je napravljen od česmovače - problema nema. Na Filipinima dok sam učestvovao u rijalitiju "Survivor" bio sam na dijeti zvanoj „šaka pirinča dnevno i nešto što skinem sa grane“. U Egiptu sam bio deo nacionalne delegacije, pa je samo još nedostajalo da nam serviraju i „ptičje mleko“ ili da spavamo na jastucima punjenim perjem od kolibrija. Oni nas, odnosno  diplomatski kontinuitet našeg „starog“ maršala Tita neobično mnogo poštuju.
Višestruko nagrađivan umetnik kaže da mu je učešće u rijalitiju donelo popularnost, pa mu se prolaznici često javljaju.
- U kafićima i restoranima prilaze mi ljudi da mi upute lep komentar ili reč podrške. Raduje me da je marketing „Narodnog pozorišta“ primetio da je u demografiji posetilaca na baletskim predstavama primećen porast mlađih ljudi, što je lepo, jer naš oblik kulturno-umetničkog delovanja lagano gubi primat u odnosu na, recimo, bioskope.
Dramskom umetniku su u početku boravka na pustom ostrvu nadostajale materijalne stvari poput kreveta i četkice za zube, a kasnije - porodica i prijatelji.
- Čovek shvati koliko zapostavlja ono što mu je najbitnije i pridaje važnost perifernim stvarima kao što su materijalni komfor ili „Fejsbuk“. Inače, u poređenju sa ostalim takmičarima, bio sam autsajder zbog dve stvari. Većina učesnika se poznavala privatno ili poslovno, pa je meni i proces uklapanja bio naporan. Drugo, ja nisam "treniran" za nastup pred kamerama i na moje ponašanje nije uticala filmska ekipa, zbog čega u početku verovatno nisam bio zabavan široj publici. Nemam potrebu da van pozorišne scene scenski nastupam. Sjajno sam se slagao sa Vesnom, Andrejom i Cincarevićkom, sa kojima održavam kontakt - kaže Rus koji otkriva da je na Filipine otišao bez  masnih naslaga, pa je tokom boravka izgubio mišićnu masu, koju je od povratka u Beograd povratio.
- Ponovo sam se vratio u top-formu i definicija mišićne mase je sada izražnija nego pre puta, što ima svoj pozitivan efekat za scenu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Top story