Miranda Ker: Dete je večna spona između Orlanda i mene

Miranda Ker: Dete je večna spona između Orlanda i mene

Autor: | 03/02/2016

0


Kada je trinaestogodišnja Miranda Ker pobedila na takmičenju za mlade modele, koje je organizovao tinejdžerski magazin iz njene rodne Australije, verovatno nije mogla ni da nasluti da će jednog dana stići do vrha liste najtraženijih modela našeg doba.

Nije prošla ni puna decenija, a lepotica iz Sidneja dobila je krila “Viktorijinih anđela”, poletevši njima visoko do zvezda i osvojivši srce zgodnog “pirata sa Kariba”, britanskog glumca Orlanda Bluma.

Ljubav je bila burna i velika, ali nisu dugo izdržali u braku, iako danas imaju petogodišnjeg sina Flina.

Ostali su najbolji prijatelji, čak je Orlando kupio kuću u istoj ulici kako dečak ne bi osetio da su mu roditelji razdvojeni. Miranda je otvorila dušu magazinu “Hello!” i pričala o najvažnijoj ulozi u životu, planovima za budućnost i talentima koje nam do sada nije otkrivala.

Rođeni ste u Sidneju, živite u Malibuu. Čime vas je Kalifornija najviše oduševila?

- Volim da budem pored okeana. I volim taj svež vazduh i mirise svoje prostrane bašte. Život na obali je okrepljujući, prija duši. Mogu da gledam plažu sa terase, da uronim noge u pesak ili vodu kad god poželim, a sve to me podmlađuje i čini da se osetim kao deo prirode.


Orlando ima kuću preko puta vaše. Malo je bivših supružnika koji bi se tako ponašali, čak i kada je u pitanju zaštita interesa deteta.

- Flin je i meni i Orlandu prioritet broj jedan i naše odluke vezane su za njega. Sve što radimo za njegovo je dobro i sve je njemu podređeno, što je, bar nama, sasvim normalno. Orlando i ja smo stvarno dobri prijatelji i oboje smo srećni, iako smo razvedeni. Provodimo mnogo vremena zajedno i uživamo u tim porodičnim trenucima. Smatram da je za dete najvažnije da njegovi roditelji održavaju harmoničan odnos i da vidi kako su oni srećni i zadovoljni.

“Profesija” majka ima više žanrova. Kom vi pripadate?

- Trudim se da sa sinom provodim kvalitetno vreme ispunjeno različitim aktivnostima. Isključujem telefon kada sam sa njim, potpuno sam mu posvećena, zajedno čitamo, crtamo, pravimo razne stvari, pridružujem mu se u svemu u čemu on uživa. Trenutno ga najviše interesuje drveni vozić. Veoma mi je važno da mu od malih nogu usadim lepe manire, da nauči da poštuje svet oko sebe i sve što ima. Svake večeri za stolom uhvatimo se za ruke i zahvaljujemo za hranu koja nam je podarena.


Da li Flin zna čime se bavi njegova mama?

- Svestan je da i mama i tata mnogo rade i da žele da njemu bude što lepše. Sviđaju mu se snimanja na koja ga često vodim. Uživa u muzici koja se tamo čuje i u dobroj energiji na setu.

Dugo se bavite modelingom. U čemu nalazite najviše inspiracije?

- Rekla bih da se moja karijera neprestano razvija, a ima toliko još novih i različitih prilika koje bi trebalo iskusiti. Ne postoje dva ista dana. Volim da upoznajem nove ljude i druge kulture.

Kad biste mogli da se vratite u vreme, šta biste poručili sebi?

- Imam utisak da sam pomalo “stara duša”, jer sam uvek razmišljala kao zrela i razumna osoba. Ali, pretpostavljam da bih sebi savetovala da verujem instinktima i moćima koje imaju molitve.

Postoji li još neka ambicija koju biste želeli da ostvarite?

- Kad god prevaziđemo jedan izazov, pred nama se odmah ukaže druga prilika. Već sam uglavnom isplanirala narednih nekoliko godina, ali se nadam da ću imati dovoljno vremena za svoju porodicu, jer je to najvažnije. Takođe, treba živeti u sadašnjosti, u ovom trenutku, ovde i sad. Niko ne zna šta budućnost nosi, ali važno je da uživamo u svakom danu i da on bude ispunjen.

Kako ste se odlučili za saradnju sa brendom “Royal Albert”?

- Zaista sam oduševljena i uzbuđena zbog te saradnje, jer je reč o cenjenom brendu sa dugom tradicijom, o kući iz koje izlaze prelepi pokloni i stvari od porcelana. Ukazali su mi veliku čast kad su me pozvali da dizajniram kolekciju. Mnogo vremena sam provodila sa svojom bakom, koja je imala divan komplet za čaj sa potpisom ove kompanije. Obožavala sam to naše malo porodično blago, kako smo ga zvali.

Koliko slobode ste imali prilikom dizajniranja?

- Od početka sam bila uključena u ceo proces, od idejnih rešenja i skica do izrade, reklamne kampanje i snimanja u mom domu u Malibuu. Neverovatno sam se osećala dok sam posmatrala kako oživljava ono što smo pravili. Moja namera bila je da stvorim kolekciju kakvu bih i sama volela da imam u kući. Prvo je to bio čajnik, potom su stigle šolje i pokloni, a sada imamo i vinske čaše, krčage, vaze, svećnjake, ramove za fotografije. Svi su ukrašeni leptirima, koji za mene predstavljaju posebne simbole. Rekla bih da je ovo jedna ženstvena kolekcija koja je istovremeno zabavna i vanvremenska.

Komentari (0)

Loading
Priredila Snežana Ilić,
Tagovi: miranda ker

Pročitajte još