Ana Stanić: Porodicu ne uzimam zdravo za gotovo, već je čuvam jer mi daje najveću snagu

Ana Stanić: Porodicu ne uzimam zdravo za gotovo, već je čuvam jer mi daje najveću snagu

Autor: | 24/02/2016

0


Kreativnost i stvaralački naboj pevačica Ana Stanić izrazila je kroz novi spot za pesmu “Priča za pamćenje”, koja je i naslovna numera sa njenog poslednjeg albuma. U saradnji sa fotografom Markom Soviljem, koji se ovog puta našao u ulozi reditelja, kao idealno mesto za ekranizovanje numere izabrali su imanje “Terra Panonica” u Mokrinu.

- Želeli smo da ispričamo priču o krahu ljubavi između dvoje ljudi, pa se u glavnim ulogama pojavljuju maneken i manekenka, dok sam ja samo narator. Zahvaljujući tome imala sam priliku da učestvujem u skoro svim segmentima snimanja, što je za mene bilo novo iskustvo. Pošto Marko sada živi u Njujorku, sa njim je u Srbiju stigao i njegov dobar prijatelj, rođeni Njujorčanin, a pri tom je muzičar i maneken, tako da je njemu pripala glavna muška uloga u spotu. Zahvaljujući njemu u spotu se osećaju vibracije grada koji nikada ne spava - kaže Ana, koja jedva čeka kraj februara kada će video-klip biti predstavljen publici.

Dok s nestrpljenjem očekuje reakciju publike na ekranizaciju pesme “Priča za pamćenje”, planira da ove godine snimi i dva zanimljiva dueta, ali o tome još ne želi da detaljiše. Poznata po radoznaloj prirodi, Stanićeva je stalno u potrazi za novom inspiracijom, a u svoj svet ideja sve češće uključuje i četvoroipogodišnjeg sina Vuka.

- Kada je reč o poslu, imam veliku podršku supruga i majke, koji su uvek tu da provode vreme sa Vukom kada ja radim. Inače, veoma sam posvećena supruga i majka i mnogo vremena provodim sa sinom. On je sada već postao dečak koji polako otkriva svet, a ja ga rado upoznajem sa mojim interesovanjima i pažljivo osluškujem šta je to što njemu prija. Ne opterećujem ga mojim poslom, mada je 1. januara prvi put bio na mom nastupu u “Ulici otvorenog srca” i imao je veoma zanimljive komentare posle toga. Mada je pokazivao znake ljubomore što su se druga deca fotografisala sa mnom, bilo mu je drago što je slušao mamu kako peva - objašnjava poznata kantautorka, koja je nedavno svog mališana prvi put vodila u Pariz.

- Imala sam želju da svom sinu pokažem moj omiljeni grad, tako da smo prvi put putovali sami nas dvoje i bilo nam je predivno. Upoznala sam ga sa mojim prijateljima koji tamo žive i vodila ga na mesta koja volim. Posle udaje i rođenja detata nisam putovala u meri u kojoj sam to činila dok sam bila devojka, ali sada kada je Vuk porastao, ništa me ne sprečava da ponovo obilazim mesta koja volim. Stvarnost je ovde često sumorna, tako da su putovanja hrana za dušu, naročito kada ideš u gradove gde se totalno uklopiš u sredinu, a ne obilaziš ih kao turista.

Poznata pevačica otkriva nam da u potpunosti uživa u ulozi supruge i majke, kao i u novom životnom poglavlju koje su joj doneli brak i dete.

- Udala sam se i rodila dete posle tridesete, a pre toga vodila sam buran život, jer sam sa samo dvadeset godina ušla u svet šou-biznisa, koji je podrazumevao česta putovanja, izlaske i sve ono što mi je prijalo u toj životnoj fazi. Zahvaljujući poslu veoma mlada postala sam samostalna, pa sam mogla da živim život punim plućima i da zadovoljim svu svoju radoznalost, da imam različite partnerske veze, zanimljiva prijateljstva i da “povlačim” poslovne poteze koji su mi odgovarali. Zato sada umem da cenim novu životnu fazu u kojoj mi je porodica epicentar. Uživam u novom životnom poglavlju, svoju porodicu ne uzimam zdravo za gotovo, već je čuvam jer mi daje najveću snagu, ona je suština mog života - iskrena je atraktivna pevačica, koja je nedavno sa suprugom na romantičan način obeležila “Dan zaljubljenih”.

- Momčilo i ja nismo formalisti, ali kada imamo prilike, volimo da obeležimo praznike. Ovog puta, na “Dan zaljubljenih” otišli smo na večeru u jedan novi beogradski restoran i lepo se proveli. Prošle godine putovanjem u Rim proslavili smo petu godišnjicu braka. Kada smo sprečeni, dešava se da neke datume i ne obeležimo.

Lepa plavuša i njen suprug ne planiraju proširenje porodice, a oboje su veoma ponosni zbog odnosa koji Vuk ima sa starijim bratom Lukom, koga je Momčilo dobio tokom prvog braka.

- Vuk već ima brata po ocu koga mnogo voli, tako da nam ne traži brata ili sestru. Vrlo je ponosan na svog starijeg brata koji ide u školu i drugarima iz vrtića stalno priča o njemu. Momčilo i ja ne planiramo proširenje porodice, a ako se to i dogodi, biće slučajno - iskrena je Ana, koja nam je otkrila u čemu najviše uživa:

- Osim u muzičkom stvaralaštvu i putovanjima, trenutno mi najviše prijaju kućne zabave tako da često pozivam prijatelje na večeru i to obično preraste u druženja koja se kasnije mesecima prepričavaju - zaključuje Stanićeva.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!, Marko Sovilj
Tagovi: ana stanić