Vladimir Mandić: Brak samo kvari ljubav

 

vlada-mandic

Iako je pre manje od mesec dana postao otac sina Petra, poslovne obaveze primorale su Vladimira – Vladu Mandića da otputuje u Crnu Goru, a boravak u susednoj državi iskoristio je da nekoliko dana bude sa kćerkom Sašom, koja letnji raspust provodi u Budvi.

Uspeo sam da sa kćerkom provedem četiri dana u Budvi. Saša ceo raspust provodi na moru, a ja sam zbog posla često u tom rejonu, pa uvek nađem vremena da budem sa njom. Tamo sam otprilike svake dve nedelje i obavezno se viđamo – počinje razgovor za “Hello!” poznati sportista, koji je predah sa osmogodišnjom kćerkom iskoristio za morske “vratolomije” na budvanskoj plaži “Ploče”, idealnoj za maštovite skokove u vodu. Poznati otac i njegova mezimica, koju ima iz braka sa bivšom suprugom, Novosađankom Jelenom Višekrunom, bili su nasmejani i opušteni. Vest da je dobila brata veoma je obradovala Sašu.

Još nije videla brata, jer je pre njegovog rođenja otišla na more, a ja nisam hteo da je zbog toga dovodim u Beograd. Super je reagovala na Petrovo rođenje, ona je velika devojčica. Iako ima osam godina, zrelija je od vršnjaka i po ponašanju i po razmišljanju. Jedva čeka da vidi brata i sve je baš onako kako treba, ja sam prezadovoljan – ističe tridesetpetogodišnji Hercegovac sa beogradskom adresom, zadovoljan odnosom sa kćerkom koji je svakim danom sve čvršći.

Valjda je normalno da su kćerke bliže sa očevima, tako da smo u sve boljim odnosima. Što je starija, sa mnom je sve otvorenija. Naravno da je bliža sa majkom, jer sa njom provodi više vremena, ali i prema meni se sve više otvara. Još je mala, tako da ima vremena, ali sam zaista srećan kako naš odnos funkcioniše.

Zabranjenih tema gotovo da nema, ali o dečacima i simpatijama ipak radije priča sa majkom.

O simpatijama mi još ne priča, dovoljno je pametna da vidi da sam tu malo tvrd i nerazuman, pa te teme izbegava da mi poverava – kroz osmeh kaže Mandić.

Iako je do medija stigla vest da Vladimir u jednom centru za zamrzavanje matičnih ćelija novorođenčadi nije znao da navede datum rođenja majke svoga sina, on odlučno demantuje te navode.

To su gluposti, naravno da sam znao. Znam sve o njoj, mi smo u vezi već godinu i po, živimo zajedno i imamo dete, kao da smo u braku. Ne znam kome je tako nešto palo na pamet – kaže bivši rukometaš, demantujući i navode o stajanju na “ludi kamen”, uprkos želji njegove majke da se to desi što pre.

Na mene niko ne može da utiče, a nema ni potrebe, jer sam ja veoma ozbiljan momak. Imam trideset pet godina, bavim se ozbiljnim poslovima, a privatnim životom sam prezadovoljan, tako da nema potrebe da me neko moli da se smirim, niti bilo šta slično. Brak je za mene papir i ne znači mi ništa, mislim da on samo kvari ljubav. To je moje mišljenje, a da li će se promeniti – ne znam. U suštini, ja sa Jasminom funkcionišem kao da smo u braku, super se slažemo i srećni smo, i nema potrebe da papirološki to potvrđujemo – izričit je Mandić. Ako jednog dana ponovo odluči da stane na “ludi kamen”, kaže da će to biti u skladu sa tradicijom njegovog rodnog kraja.

Kod nas se tradicionalne hercegovačke svadbe prave tako što dođemo, otmemo mladu i tom činu prisustvuje samo mladoženjina familija, pa ako se budem držao tradicije, to će izgledati tako.

Dok o braku govori kroz šalu, ozbiljnim tonom priča o stavu koji o toj temi ima njegova emotivna partnerka.

Jasmina se slaže sa mnom. Mislim da sam našao devojku koja je i razumna i pametna, i sa kojom se u potpunosti slažem – kaže nekadašnji as Rukometnog kluba “Partizan”, koji je oduševljen kako se Jasmina snašla kao majka.

Ona se i za vreme trudnoće i posle porođaja super snašla. Naravno, nema ozbiljnije stvari od toga da postanete roditelji, a ona je to vrlo ozbiljno shvatila.  Odgovorna je, tako da joj moja pomoć nije preterano potrebna. Njen brat ima troje dece i Jasmina je odrastala sa njima, pa zna šta znači podizati nekoga i voditi računa o njemu.

Pomoć je uvek dobrodošla, ali dvadesetogodišnja studentkinja iz Užica najradije stvari drži pod sopstvenom kontrolom.

Pomažu nam moja i njena majka, ali ona najviše voli sama da se brine o svemu. Jeste da ima samo dvadeset godina, ali odlično se snalazi u ulozi majke, a ja pored nje delujem mlađe – kroz osmeh komentariše ponosni otac, koji uživa potpuno suprugino poverenje.

Jasmina me potpuno razume, kada sam na putu, stalno smo na vezi, dosta razgovaramo. Ona je razumna devojka, shvata moj posao, a i za sve ovo vreme videla je koliko smo zajedno, kakav je moj život i super se odnosi prema tome. Nadam se da se to neće pokvariti – duhovito odgovara Mandić, uveren da će mu dolazak sina doneti promene u život.

Prošlo je manje od mesec dana, ali siguran sam da će me s vremenom ova nova uloga uozbiljiti. Definitivno sam zadovoljniji, sigurniji i opušteniji. Sigurno je da to dobro utiče na mene.

 

Deana ĐukićHello!

Više o temama: