Jelena Bačić-Alimpić otkriva da dva puta godišnje odlazi na tretmane mezoterapije lica i da će korigovati očne kapke i podočnjake

Nadahnuta uspehom svog prvog romana „Ringišpil“, Jelena Bačić-Alimpić odlučila je da nastavi da se bavi pisanjem. Poznata televizijska voditeljka počela je da piše svoju drugu knjigu koju planira da predstavi javnosti za godinu dana. Njena porodica u svemu što radi pruža joj neizmernu podršku, a privilegiju da pročita deo napisanog materijala imao je samo njen suprug Miroslav.
Interesovanje publike za njeno prvo književno delo ju je iznenadilo i nije se nadala tiražu koji u današnje vreme mnogi srpski pisci sanjaju. Da bi  zahvalila svim svojim čitaocima, mesecima putuje po gradovima Srbije, Crne Gore i Bosne i organizuje večeri na kojima se druži sa njima.
– „Ringišpil“ je od septembra doživeo četrnaest izdanja. Ta knjiga je nešto što sam prvi put uradila za sebe i u nju sam uložila veliku količinu emocija. Sada ću svu svoju energiju uložiti u novi roman. Ne mogu otkrivati o čemu pišem, ali će ovaj roman biti potpuno drugačiji od prethodnog, imaće elemente misticizma i trilera. Suprugu sam pročitala prvih trideset stranica i oduševljen je – kaže Jelena.
Iako je angažovana na dva posla, voditeljka ne dozvoljava da zbog brojnih obaveza koje ima trpe njeni najbliži. Na prvom mestu su potrebe njene dece jer su joj najvažniji sedamnaestogodišnji Marko i jedanaestogodišnja Duna.
Teško mi je da uskladim sve obaveze i zbog toga najčešće pišem noću kada deca odu na spavanje. Ne dozvoljavam da se osete zapostavljenim, u potpunosti sam im posvećena. Marko je već u godinama kada se polako odvaja od nas, tako da nije letovao sa nama u Turskoj, niti je sada bio na zimovanju u Austriji. Brinem se za njega, jer te godine su lude, ali i razumem te potrebe. Deca idu svojim putem, ali mi ti naši trenuci nedostaju. Svesna sam toga da će zajedničkih odmora biti sve manje, pa sam zbog toga uplatila krstarenje zapadnim Mediteranom na koje ćemo otići sve četvoro u maju. Insistirala sam na tome – otkriva poznata voditeljka.
I pored mnogobrojnih obaveza Jelena uvek nađe vremena da se posveti sebi i svom izgledu. Zahvaljujući mezoterapiji lica, na koju odlazi dva puta godišnje, izgleda sveže, a od pre tri meseca posećuje teretanu.
Reč je o tri vezana tretmana na koja idem dva puta godišnje. U lice mi sitnim iglicama ubrizgavaju koktel koji je napravljen od vitamina i kolagena, a mislim da sadrži i hijaluronsku kiselinu. Tretman nije bolan, ali je osećaj neprijatan, kao da me neko grebe po licu. Ali na kraju koža zablista. Moram da vodim računa o svom licu jer ga mnogo trošim, tri puta nedeljno nanosim tešku šminku, imam četrdeset tri godine, a tu su i bore kojih se ne stidim. Za nekoliko godina planiram da korigujem očne kapke i podočnjake. Nažalost, jedini način da se to obavi je operacija. Inače, počela sam više da mislim i na zdravlje, pa poslednja tri meseca redovno vežbam sa ličnim trenerom. Sve me boli, ne mogu normalno da hodam, ali sam odlučila da budem uporna. Morala sam da se disciplinujem, jer moj posao je takav da uglavnom sedim i to je počelo da se odražava na moju kičmu – završava jedno od zaštitnih lica televizije „Pink“.
Sandra A. Rilak

Više o temama: