Goran Bregović na Svetskom prvenstvu navija za Srbiju i Hrvatsku: Šteta što nema Bosne

Reprezentacija Srbije je golom Aleksandra Kolarova protiv Kostarike otvorila Svetsko prvenstvo pobedom, prvi put posle Francuske 1998. godine, kada je Iranu presudio Siniša Mihajlović.

Odmah posle utakmice, a sat vremena pre početka dvoboja Brazila i Švajcarske, voditelj programa u fan-zoni najavio je specijalno iznenađenje. Na sceni se pojavio Goran Bregović i izazvao oduševljenje među navijačima.

Foto Guliver/Getty

– Fenomenalno je biti ovde, jer svi razmišljaju isključivo o fudbalu. Volim da držim koncerte u takvoj atmosferi. Kako da ne budeš srećan kad naši igraju i pobeđuju. U subotu Hrvatska, u nedelju Srbija. Postoje svi uslovi da se veselimo i slavimo – rekao je Bregović.

Slaveći pobedu protiv Kostarike, Srbi su igrali uz “Kalašnjikov” i ostale hitove jednog od tvoraca Belog Dugmeta.

– Nisu tu samo srpski navijači, video sam Dance, Australijance, Južnoamerikance… Muzika i fudbal govore istim jezikom. Nema veze koje ste nacionalnosti ako ste sposobni da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju – rekao je Bregović.

Bregović navija za dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu, Srbiju i Hrvatsku. Nedostaje još jedna, njegova matična:

– Šteta što nema Bosne. Mislim da kvalitetom zaslužuje da bude u Rusiji. Uveren sam da ćemo u Katar ići svi zajedno.

Legendarni muzičar ne vidi neke posebne favorite za pobedničko postolje u Rusiji:

– Brazil i pored kiksa protiv Švajcarske ostaje kandidat broj 1 za osvajanje titule. Ali, mene drugi ne zanimaju, došao sam ovde da navijam za naše. Napred Srbija i Hrvatska – kazao je Bregović.

hellomagazin.rsAnadolija/N1Guliver/Getty

Više o temama: