SMS poruke otkrivaju mnogo toga: Naučite da čitate "između redova"

SMS poruke otkrivaju mnogo toga: Naučite da čitate "između redova"

Autor: | 21/01/2015

0

Velik broj veza započne upravo dopisivanjem, a ono otkriva mnogo toga!

Ako ste trenutno u fazi dopisivanja sa dečkom koji vam se sviđa, ovaj tekst bi vam mogao biti koristan. Tehnologija je postala nezaobilazan deo svačijeg života skoro, pa tako način na koji komunicirate može da otkrije mnogo.

Naravno da uvek postoje oni za koje ova pravila ne važe, ali takvi su retki. Mi ovde govorimo o prosečnom muškarcu. Dakle, više pažnje obratite na poruke koje vam šalje i uz pomoć ovih saveta naučite da čitate “između redova.”

Koliko mu je stalo

Neki muškarci ne pišu često poruke, ali uglavnom možete da vidite da li je pročitao vašu poruku. Ukoliko se nije potrudio da na nju odgovori, to najverovatnije znači da mu baš i nije preterano stalo do vas. Nemojte mu poslati deset poruka da biste dobile odgovor. Jedna od najvećih stvari koje možete saznati iz njegovih poruka je da li je i koliko zainteresovan za razgovor s vama.

Kakva mu je gramatika

Iz njegovih poruka vrlo lako možete da zaključite kako barata sa gramatikom, kao i koliko je obrazovan. Ipak, ako je loš u gramatici, ne mora značiti da je i loša osoba. U svakom slučaju, njegova gramatika nije karakteristika nezbog koje bi trebalo da ga osuđujete.

Koliko brzo odgovara

Neki ljudi vode život pun obaveza, zato ne bi trebalo da paničite ako vam odmah ne odgovori na poruku. Ipak, ako vam odgovori za nekoliko sekundi, uprkos tome što je zauzet, to onda nešto znači. Muškarac koji vam uvek i brzo odgovara na poruke želi da vam pokaže da mu je stalo do vas i da se na njega možete da se oslonite.

Dužina poruke

Odgovara li vam na poruku u kratkim porukama ili celim rečenicama? Na temelju dužine njegovih odgovora takođe možete da zaključite da li je i koliko zainteresovan za vas. Ako vi njemu pišete mini esej, a on vam odgovara emotikonima ili vrlo kratkim odgovorima, to bi moglo da znači da nije preterano zainteresovan za vas. Ako mu se zaista sviđate, onda će se potruditi da vam pošalje i primeren i lepo sročen odgovor.

Kako se ponaša

Nekim ljudima je ugodnije da komuniciraju online, jer tada ne moraju da vas gledaju u oči. Ipak, ako se vaša simpatija ponaša totalno drugačije u realnosti nego preko poruka, to znači da sa njim nešto nije u redu pa budite oprezni.

Poruka ili poziv

Svako voli dopisivanje jer je brzo, učinkovito i jeftino. Ipak, ako će vas vaš dragi radije pozvati nego poslati poruku, to znači da voli da čuje vaš glas. Muškarac koji će provesti sate razgovarajući sa vama preko telefona je prava retkost. Čuvajte ga!

Izvor: cosmopolitan.rs

Foto: freedigitalphotos.net  by Amro

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin