Katarina Radivojević: Na lutriji dobila zelenu kartu

Katarina Radivojević: Na lutriji dobila zelenu kartu

Autor: | 23/01/2015

0

Katarina Radivojević dobila je na lutriji "zelenu kartu" koju svake godine za imigrante organizuje američka vlada. Karta će joj omogućiti da u SAD neometano živi i radi. Glumica se prijavila na lutriju u oktobru 2013. godine i u maju 2014. saznala da je i njen broj izvučen. U toj godini oko 20.000 ljudi iz Srbije je apliciralo, oko 500 je izabrano, a od toga otprilike 200 je dobilo "zelenu kartu".
Inače, Katarina je četiri godine učestvovala u ovoj lutriji. Na razgovor je pozvana krajem prošle godine, a u januaru je dobila "zelenu kartu". Prema informacijama iz Ambasade SAD, ova lutrija je stvarno puka sreća, jer se izvlače brojevi sa dobitnicima. Najbitniji uslov za konkurisanje jesu diploma srednje škole, tj. 12 godina školovanja u kontinuitetu ili po radnom iskustvu određenih zanimanja. Nakon toga sledi provera da li je kandidat osuđivan.
- Zadovoljna sam zbog "zelene karte". Do sada sam imala radnu vizu isključivo za poslove u oblasti glume koju sam obnavljala na nekoliko godina, a sada mi "zelena karta" omogućava stalni boravak i rad, pa razmišljam da tamo nastavim i školovanje. Što se tiče karijere, planove nisam menjala. Uskoro ću otići u Los Anđeles, gde planiram da učestvujem na audicijama, a u Srbiju ću stalno dolaziti kako zbog porodice i prijatelja, tako i zbog projekata koji su u planu. Posebno me raduje to što ću u Srbiji već na proleće opet igrati u pozorišnoj predstavi - rekla je Katarina.
Katarina poslednjih pet godina živi na relaciji Srbija-Amerika. Prvih nekoliko godina bila je u Njujorku, gde je igrala u predstavama na of-Brodveju, nakon čega se preselila u Los Anđeles, gde je takođe igrala u pozorištu i išla na audicije.
- Iako iza sebe imam uspešnu karijeru na našim prostorima, u Americi sam morala da počnem od nule. Mnogo sam radila na akcentu, a u proteklih šest meseci shvatila sam da "američki san" nije lako ostvariv - otkrila je svojevremeno.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još