Sara Jovanović i Tamara Dragičević: Avanture iz Budimpešte

Sara Jovanović i Tamara Dragičević: Avanture iz Budimpešte

Autor: | 01/02/2015

0


Uvek vedre, nasmejane i spremne za nove avanture, pevačica Sara Jovanović i glumica Tamara Dragičević odlučile su da samo dan posle Božića otputuju u Budimpeštu. Kao prave turistkinje, dve drugarice dobro su se pripremile pre putovanja i pročitale sve o prestonici Mađarske, a ponele su i knjigu o tom gradu koja im je bila odličan vodič. Tokom četiri dana odmora bilo je sasvim dovoljno da obiđu čitavu metropolu.
- Tamara i ja konstatovale smo da smo u istom periodu slobodne, što se retko dešava u našem poslu, pa smo odlučile da odemo na prvo zajedničko putovanje. Nas dve smo se upoznale neposredno pre šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato" i odmah sam osetila da je ona osoba sa kojom mogu da se družim, jer je pozitivna i iskrena, a učestvovanje u tom televizijskom formatu nas je još više zbližilo, pa se naše prijateljstvo nastavilo - počinje priču Sara.
- Meni je ovo bila prva poseta Budimpešti, a Tamari treća. Bila mi je dobar turistički vodič, ali nam je mnogo pomogla i knjiga o tom gradu koju smo kupile pre putovanja. Dobro smo se pripremile i unapred utvrdile šta sve želimo da vidimo. Najviše mi se dopao dvorski deo koji se nalazi u Budimu, kao i brdo Gelert, sa kog se pruža izvanredan pogled. Energija grada veoma je lepa i prijatna i zaista sam se relaksirala na ovom putovanju - iskrena je Jovanovićeva.
Dve drugarice odlučile su da tokom putovanja ne koriste gradski prevoz već da sve obilaze pešice kako bi u potpunosti osetile energiju grada. Zbog toga, nisu imale priliku za večernje izlaske, jer su dnevne šetnje bile vrlo naporne.
- Nigde nismo išle metroom i autobusom, već smo sve obilazile pešice. Odlično smo se snalazile i nismo se nijednom izgubile, mada smo mnogo lutale. Budući da nam je ovo prvo zajedničko putovanje zaista smo divno funkcionisale zajedno i ispostavilo se da imamo slične navike, što je vrlo bitno kada sa nekim ideš na odmor - tvrdi dvadesetjednogodišnja pevačica.
- Samo prve večeri izašle smo u grad i tom prilikom posetile smo jedno mesto koje je nešto između kafića i kluba, a nalazi se u četvrti koja me je dosta podsetila na naš Obilićev venac. Ostalih dana smo uveče bile toliko umorne da nismo imale snage za noćni provod - kaže Sara i ističe da su tokom dana upoznale mnoge zanimljive ljude.
- Uvek kada sam na putovanjima volim da upoznajem nove ljude, a naročito strane turiste. Tako je bilo i ovog puta. Sretali smo mnoge zanimljive osobe, najviše u "Starbucksu", dok smo ispijale kafu i imale sa njima interesantne razgovore. Bilo mi je drago što su mnogi od njih već bili u Beogradu i svima im se dopao naš glavni grad.
Na putovanju, Sara i Tamara probale su i mnoge zanimljive specijalitete, a najviše im se dopao tradicionalni mađarski kurtoš kolač, koji su svakodnevno degustirale.
- Već prvog dana probale smo tu poslasticu i toliko nam se dopala da smo svakog dana planirale kada ćemo je jesti i koliko da bismo mogle da ručamo i slane specijalitete. Što se tiče nekih tradicionalnih mađarskih jela nismo imale mnogo prilika za degustaciju jer smo više bile skoncentrisane na obilazak grada nego na kulinarska uživanja. S obzirom da mi se Budimpešta jako dopala i da ću je sigurno ponovo posetiti, verovatno ću tada probati njihov čuveni gulaš i ostala jela - zaključuje Sara, koja u Beogradu uskoro ponovo igra dečiju predstavu "Crvenkapa" i uživa zbog odlične reakcije publike na njenu pesmu i spot "Mahovina".

Piše: Ivana Nikolić; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još