Jelena Đoković: Prvi javni nastup nakon porođaja

Jelena Đoković: Prvi javni nastup nakon porođaja

Autor: | 22/02/2015

0

Dok Novak Đoković boravi u Dubaiju, gde je prisustvovao i koncertu Zdravka Čolića, njegova supruga Jelena vredno radi i obavlja svoje dužnosti direktorke Fondacije "Novak Đoković".

Više od 600 roditelja iz Srbije i regiona imalo je priliku danas da čuje savete o tome kako podstaći intelektualne potencijale kod dece od američkog stručnjaka za razvoj inteligencije kod najmlađih Daglasa Domana.

Doman je u saradnji sa Fondacijom "Novak Đoković" održao dva predavanja o važnosti ranog učenja kod dece od samog rođenja jer, kako kaže, od prvih koraka zavise kasnija postignuća i uspesi u životu.

Objasnio je da njegov Institut za ostvarivanje ljudskih potencijala (IAHP) radi sa roditeljima i decom koja su potpuno zdrava, ali i sa onom koja imaju neke povrede mozga.

- Imali smo stotine dece sa ozbiljnim povredama mozga od tri godine koja su na kraju programa mogla da čitaju samostalno bolje nego neki osmogodišnjaci - rekao je Doman.

Kao primer navodi da je od 374 dece koja su bila slepa, uzrasta od osam meseci do 22 godine 312 njih po prvi put progledalo, a 262 naučilo da čita. Takođe, od 1.145 dece koja su bila nepokretna, 446 je uspelo da puzi prvi put u životu.

- Mi radimo i sa decom koja nemaju nikakve probleme i smetnje u razvoju, ali i podučavamo njihove roditelje kako da rade sa njima kod kuće, od rođenja do šeste godine - kaze Doman.

Nakon predavanja, direktorka Fondacije Jelena Đoković zahvalila se svim prisutnima.

- U ime Fondacije "Novak Đoković" zahvaljujem se svima koji su došli i pokazali interesovanje za današnja predavanja. Lično, kao mama oduševljena sam programom Daglasa Domana. Sa Novakom sam dugo istraživala ovu temu i zato smo smatrali da bi bilo dobro da Daglas sa svojim sinom održi u Srbiji predavanje i prenese deo znanja na roditelje i sve koji se brinu o deci. Na vama je svakako da istražujete, procenite i odlučite šta je dobro za vaše dete, da razvijete njihovu genijalnost, jer deca, kao što je rekao Daglas, jesu mali genijalci. Stefan i ja se bavimo ovim kursom. Dan je dug i trudim se da što više uradim, a program je takav da je više nego dobrodošla pomoć baka i deka.
Mi kao fondacija pomažemo razvoju najmlađih, trudimo se da doprinesemo što kvalititetnijem obrazovanju, naročito u ranom uzrastu. Što mi više ponudimo deci i što ih više naučimo, oni će nam višestruko vratiti. Zato i verujemo da školski sistem treba da napreduje, jer ga deca polako prevazilaze. Samo jedan čovek nije dovoljan. Svi treba nešto da uradimo. Mali koraci će nam pomoći da pređemo dug put, ako se udružimo. Vašem detetu nikad nije dosta znanja, učenje jeste naporno, ali nam znanje niko ne može oduzeti - rekla je Jelena Đoković.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti