Joga saveti za posetioce TC BIG

Joga saveti za posetioce TC BIG

Autor: | 02/03/2015

0

U okviru osmomartovskog druženja sa magazinima Joy i Lepota i zdravlje u Big Shopping Centru učestvovaće i Joga Savez Srbije.

Sertifikovani instruktori Joga saveza Srbije predstaviće, od 13 sati, na bini deo Joga serijala, dok će u drugom delu programa Revijalni sastav Joga saveza Srbije prikazati novi stil joge - Art joga Similiris. U okviru programa predviđena je i radionica “Joga savez Srbije – život sa smislom” kako bi se zainteresovani upoznali sa dobrobitima praktikovanja joge. Radionicu će voditi Milica Zorić, sertifikovana instruktorka JSS-a. Revijalni tim nastupiće u sastavu: Ivana Zošić, Tatjana Gutić, Ana Savić, Jovana Jovičić i Milica Zorić.

Joga je disciplina samorazvoja koja je u današnje vreme sve popularnija kao životni stil koji se ogleda u primeni joga filozofije u svakodnevici. Pruža mogućnost da se očuva zdravlje i vitalnost na fizičkom planu, doprinosi prepoznavanju emocionih, intelektualnih i kreativnih potencijala.

Rekreativno vežbanje joga položaja, tehnika disanja i opuštanja omogućava da se pasivni odmor zameni aktivnim kako bismo se rasteretili umora, stresa i napetosti i obezbedili veću efikasnost i zadovoljstvo na svim poljima svoga života.

Joga savez Srbije je nacionalni granski struktovni savez osnovan sa ciljem podizanja kvaliteta joga prakse u Srbiji. Član je Sportskog saveza Srbije, Evropske i Svetske Joga Federacije.

Joga savez Srbije teži da obezbedi na najvišem akademskom nivou verifikaciju doprinosa praktikovanja joge, da predstavi jogu kao disciplinu koja oplemenjuje životnu svakodnevicu i sve sfere života.

ART YOGA SIMILIRIS JE NOVI STIL JOGE, NASTAO KAO POTREBA SPAJANJA SENZIBILITETA JOGE I UMETNOSTI POKRETA.PO PRVI PUT JE PROMOVISAN U SRBIJI NA MЕĐUNARODNOM FESTIVALU JOGE SEPTEMBRA 2010. GODINE, ODRŽANOM U BEOGRADU U ORGANIZACIJI JOGA SAVEZA SRBIJE.

PREDSTAVLJA FORMU SCENSKOG IZRAŽAVANJA KOJA, ZADRŽAVAJUĆI OSNOVNA NAČELA JOGA USAVRŠAVANJA, UKLJUČUJE I ELEMENTE SAVREMENOG BALETA.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: joga