Leonardo Dikaprio: Jedna uloga - 24 lika

Leonardo Dikaprio: Jedna uloga - 24 lika

Autor: | 02/03/2015

0

Američki glumac Leonardo Dikaprio priprema se za složenu ulogu jednog šizofreničara iz sedamdesetih godina prošlog veka optuženog za silovanje i provale, prenosi američki časopis "Hollywood Reporter". List navodi da se Leo već pet godina sprema za ulogu Bilija Miligana u filmu "The Crowded Room", zasnovanom na knjizi Danijela Kiajza.
- Uloga je posebno zahtevna jer je Miligan bio podvojena ličnost i imao je najmanje 24 različitih ličnosti - piše "Hollywood Reporter".
Uprkos tome što je mnogo puta gledaoce ostavio bez daha zbog izuzetnih uloga nijedna mu nije donela nagrad Oskar, iako je pet puta bio među kandidatima. Njegovo novo ostvarenje ozbiljno "preti" da napokon i on u ruci drži zlatni kipić.
U filmu „The Crowded Room“, za koji scenario pišu Džejson Smilovic i Tod Katzberg, američki glumac i višestruki nominovani Oskarovac, Leonardo Di Kaprio, tumačiće čak 24 lika.
Film će pratiti priču o sudskom procesu protiv Miligana, nakon što je bio optužen za pljačku i silovanje tri žene u Ohaju. U pripremi odbrane, Miliganu je dijagnostifikovan poremećaj višestruke ličnosti, a njegovi advokati su na sudu dokazali da je "Alternativna ličnost" Bila Miligana počinila zločine.
Dikaprio, koji će igrati Miligana, će između ostalih tumačiti i lik Adaline, lezbijke koja preuzima odgovornost za silovanje kao i Ragena, jugoslovenskog komuniste koji priznaje da je odgovoran za pljačku.
Inače, glumac je nedavno završio snimanje ostvarenja "The Revenant" meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua koji je ove godine osvojio Oskara za film "Čovek ptica".

Autor: Life Content

Foto: Sipa Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin