Igor Lazić i Niša Saveljić: Sećanje na "Montenigerse"

Igor Lazić i Niša Saveljić: Sećanje na "Montenigerse"

Autor: | 03/03/2015

0


Igor Lazić
nedavno je proslavio 44. rođendan. Druženje povodom ovog važnog dana nije propustio muzičarev prijatelj, nekadašnji fudbaler beogradskog "Partizana" Niša Saveljić. Stasiti Crnogorci tada su se prisetili i grupe u kojoj je Nigor započeo svoju muzičku karijeru zajedno sa Nebojšom Saveljićem.
- Saveljić-Lazić, bude se emocije "Montenigersa" - napisao je Nigor pored fotografije na kojoj pozira sa bratom pokojnog Neba.
Nakon povratka sa zimovanja Nigor ulazi u studio kako bi radio na novom albumu, na kome će se naći kompilacije hitova grupe "Montenigersi", u kojoj je devedesetih pevao sa kolegom koji je 1999. tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći.
- Ove godine je dvadeset godina od nastanka “Montenigersa”. Oni traju i trajaće dok god ja budem živ - izjavio je nedavno Lazić za "Hello!".
Nebojša - Nebo Saveljić poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica - Cetinje 31. oktobra 1999. godine. Taj tragičan događaj doveo je do kraja postojanja ovog benda, ali potstakao Igora da sa Vladom Georgievim snimi duetsku pesmu "Ne brže od života", posvećenu Nebojši. Nakon toga organizovao je fondaciju "Sky forever" čiji je cilj pokretanje, preduzimanje i finansiranje društvenih aktivnosti radi stvaranja uslova za povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Autor: Life Content
Foto: Igor Lazić / Instagram

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti