Nenad Knežević Knez: Dragocena podrška partnerke pred odlazak na Evroviziju

Nenad Knežević Knez: Dragocena podrška partnerke pred odlazak na Evroviziju

Autor: | 12/03/2015

0


Ponosan što će na ovogodišnjem takmičenju za "Pesmu Evrovizije" predstavljati Crnu Goru, Nenad Knežević Knez najveću podršku pronalazi u svojoj izabranici Tatjani, sa kojom je u vezi godinu i po dana. Iako ona zbog poslovnih obaveza često boravi u Parizu, to im ne predstavlja prepreku da održavaju strasnu i skladnu romansu. Partnerka crnogorskog pevača biće sa njim i u Beču, gde će se predstaviti pesmom koju za njega komponuje jedan od naših najpoznatijih kantautora Željko Joksimović.
- Tatjana će sigurno doći na nekoliko dana, u zavisnosti od obaveza, ali svakako me podržava u svemu što radim, što mi mnogo znači. Mnogo vremena provodimo zajedno, a i kada fizički nismo u istom gradu, stalno smo na telefonskoj vezi. Za mnoge stvari konsultujem se sa njom, jer su mi važni njeno mišljenje i podrška - kaže zadovoljno pevač, koji zbog veze sa svojom izabranicom živi na relaciji Beograd-Pariz. Iako trenutno zbog "Eurosonga" ima više obaveza, svoju emotivnu vezu ne stavlja u drugi plan.
- Bez obzira na obaveze nije nam teško da održavamo vezu, jer nam je to postalo normalno. Ukoliko je ljubav prava, kao naša, čovek sve može da uskladi. U ljubavi se maksimalno dajem, tako da na to što ne živimo u istoj zemlji ne gledam kao na prepreku. Tatjana živi na relaciji Beograd-Pariz i naravno da je potreban trud, kao za svaku vrstu odnosa. Kad god nam to obaveze dozvoljavanju, ja otputujem u Pariz ili Tatjana dođe u Beograd. U poslednje vreme ona je češće dolazila ovde zbog svog posla, a ja sam morao da budem u Beogradu zbog priprema za "Eurosong" i rada na pesmama za novi album.
U razgovoru za magazin "Hello!" Knez se osvrnuo i na saradnju sa Željkom Joksimovićem, koji će komponovati pesmu kojom će se crnogorski pevač predstaviti u Beču u maju ove godine.
- Imao sam veliku želju da učestvujem na "Eurosongu", a zatim da pevam pesmu velikog kompozitora kao što je Željko Joksimović. On ima veliko iskustvo kao muzičar, kompozitor i izvođač. Radio je mnogo projekata na "Eurosongu", pa dobro poznaje to tržište. To takmičenje je veliki izazov i budući da sam ga toliko priželjkivao, nisam mogao da bilo kome poverim komponovanje, već sam znao da Željku mogu da prepustim stvaralaštvo i da ne brinem. U dogovoru za "Radio-televiziju Crnu Goru" uputili smo zvaničan poziv Željku Joksimoviću i dobili pozitivan odgovor, jer je i on želeo da se još jednom oproba kao kompozitor na ovom događaju.
Kneževiću je cilj da pesma kojom će predstavljati Crnu Goru postane hit i posle takmičenja, pa se ne opterećuje plasmanom.
- Fokusirani smo na pesmu, da je što bolje uradimo i da se ona svidi publici u našem regionu i Evropi, da ostane slušana i posle "Eurosonga". Verujem da ćemo se dobro plasirati kao tim, a još ne razmišljamo o tome koje ćemo mesto zauzeti - kaže Knežević i priznaje da je za njega nastup na "Eurosongu" ostvarenje sna.
- Kako god da ga ljudi doživljavaju, "Eurosong" je najznačajnije i najpoznatije muzičko takmičenje u Evropi i svetu. To je veliko iskustvo za svakog muzičara, jer vašu muziku predstavljate publici širom planete. Već sad imam na umu da na nastupu moram da imam ogromnu koncentraciju, da budem smiren i ne dozvolim adrenalinu da me savlada. Ipak je to velika arena, tri minuta perfektno uvežbanog scenskog pokreta, režija koja se vežba kroz nekoliko proba, ozvučenje, reakcija publike. To je jedinstven osećaj, ali i ostvarenje sna, tako da jedva čekam da se to desi.

Piše: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin