Aleksandar Šapić napravio skandal u bolnici: Dete mi je bilo u kritičnom stanju

Aleksandar Šapić napravio skandal u bolnici: Dete mi je bilo u kritičnom stanju

Autor: | 12/03/2015

0


Aleksandar Šapić
uznemiren jer mu je dete bilo u teškom stanju, juče je napravio skandal u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Zbog njegove vike na bolničarku, koja ga je zadržavala na šalteru, reagovala je i policija. Šapić je, kako kaže, sina Maksima u polu-svesnom stanju juče popodne hitno odveo u Tiršovu na pregled.
- Čitam sada po novinama izjave neke bolničarke koja je istraumirana i mučena od strane mene i ne mogu da verujem. Desilo mi se nešto što ne bih poželeo nikome. Moje dete je bilo bolesno, imalo temperaturu i bilo u polu-svesnom stanju. U panici sam ga oko 17 časova odveo u Tiršovu koja je bila dežurna. Ušao sam u bolnicu, ali na šalteru nije bilo nikoga. Vrteo sam se 15 minuta po hodniku i vikao dok konačno nije izašla neka devojka, bolničarka, i rekla mi da moram prvo da ostavim podatke pa tek onda dete mogu da mi pregledaju. Prišao sam šalteru i počeo da joj diktiram podatke. Stajao sam na 40 centimetara od nje, a ona mi je rekla: 'Pređite i pričajte na otvor na šalteru'. Rekao sam joj da zapiše podatke kad stojim pored nje. Ponovo mi je drsko rekla: 'Ili stanite na otvor ili vam nećemo primiti dete' - priča besno Šapić.
Kako kaže, bolničarkino ponašanje ga je potpuno izbacilo iz takta, pa je počeo da viče na sav glas.
- Nisam je ni pipnuo, ali sam urliknuo i rekao joj svašta. Pa zar dok u rukama držim dete koje je niti živo niti mrtvo, ona mene tera da se pomeram pola metra i pričam u rupu. Toliko sam glasno urliknuo da je u roku od 10 sekundi iz ordinacije izletela doktorka, a sestra je pozvala obezbeđenje i pobegla negde - priča Šapić.
Doktorka je tada njegovog sina hitno odvela na pregled, a obezbeđenje je pozvalo policiju.
- Posle 20 minuta došla je policija, uzela izjave i otišla. Rekao sam policiji da sam viknuo da ću da napravim haos ako mi se neko za 10 sekundi ne pojavi i ne pogleda dete i to je sve. Neću ni da pričam o tome šta su ljudi koji su sedeli u čekaonici sa bolesnom decom govorili da čekaju po tri sata da ih neko primi. Dete mi je bilo u jako lošem stanju, a ja sad treba da se pravdam zbog te, nazovi, bolničarke - ljutito priča Šapić.
Na pitanje kako mu je sada sin, čelnik opštine Novi Beograd priča tišim i pomirljivijim glasom.
- Odveli smo ga u Institut za majku i dete kasnije. Doživeo je toplotni fras, pa moramo da uradimo neke preglede, ali biće valjda dobro - kaže zabrinuto Šapić za "Blic".

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti