Elton Džon: Kako se usuđujete da moju decu nazivate sintetičkom?

Elton Džon: Kako se usuđujete da moju decu nazivate sintetičkom?

Autor: | 17/03/2015

0


Britanski muzičar Elton Džon pozvao je na bojkot modne kuće "Dolče&Gabana", nakon što je poznati italijanski dizajnerski dvojac nazvao "sintetičkom" decu rođenu veštačkom oplodnjom i rekao da da gej parovi ne bi trebalo da imaju decu. U pozivu na bojkot kreacija Stefana Gabane i Domenika Dolčea pridružila se i vodeća organizacija za zaštitu prava LGBT zajednice. Poznati italijanski dizajneri su juče izdali saopštenje u kom insistiraju da nisu imali nameru da sude porodicama koje nemaju majku i oca.
- To što sam odrastao u tradicionalnoj porodici ne znači da ne razumem one koje su drugačije. Govorio sam o svom ličnom stavu, ne sudeći izbore i odluke drugih ljudi - izjavio je Dolče, a prenosi "Gardian".
- Govorili smo o našem pogledu na realnost, ali naša namera nije nikada bila da sudimo o izborima drugih ljudi. Mi zaista verujemo u slobodu i ljubav. Čvrsto verujemo u demokratiju i fundamentalni princip slobode izražavanja - dodao je Gabana.
U intervjuu koji su dali prošle nedelje italijanskom časopisu "Panorama", dizajneri su rekli da bi svako dete trebalo da ima majku i oca.
- Nisam ubuđen u ono što nazivam hemijskom, sintetičkom decom. Iznajmljivanje materice, sperma koja se bira iz kataloga...psihijatri nisu spremni da se suoče sa posledicama ovih eksperimenata - kazao je Dolče.
- Homoseksualac sam i ne mogu da imam decu. Izgleda da ne možete imati sve u životu - prokomentarisao je modni kreator koji je 20 godina bio u vezi sa svojim saradnikom, Stefanom Gabanom.
- Život ima svoj prirodni tok i postoje stvari koje ne možete prominiti, a jedna od njih je porodica - zaključio je on.
Zbog ovakvih komentara, koje je nazvao "arhaičnim i uvredljivim" Elton Džon pozvao je na bojkot brenda "Dolče&Gabana". Slavni muzičar i njegov suprug Dejvid Furniš imaju dva sina koje je rodila surogat majka.
- Kako se usuđujete da kažete za moju divnu decu da su sintetička? - napisao je Džon u nedelju na Instagramu.
- Razmišljate na zastareli način, kao što su uostalom i vaše kreacije. Nikad više neću obući odevni predmet brenda "Dolče&Gabana" - naveo je muzičar uz haštag #BoycottDolceGabbana.

Izvor: Tanjug
Foto: David Furnish / Instagram

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin