Dragana Mirković prenosi utiske iz Berlina gde je njena televizija dobila tri nagrade na manifestaciji "Golden City Gate"

Dragana Mirković prenosi utiske iz Berlina gde je njena televizija dobila tri nagrade na manifestaciji "Golden City Gate"

Autor: | 02/04/2015

0

Iako joj je aplauz publike najbolja nagrada za sve što je postigla u svojoj tri decenije dugoj i više nego uspešnoj karijeri, folk zvezda Dragana Mirković ne prestaje da se dokazuje. Protekle nedelje ponosnom ju je učinilo učešće na prestižnoj manifestaciji „Golden City Gate“ u Berlinu, gde je njena televizija „DM Sat“ osvojila čak tri nagrade za muzičke spotove snimljene u njihovoj produkciji. Pošto se prisutnima obratila na engleskom jeziku, Dragana je zapevala pesmu „Jedini“ na maternjem, srpskom, što je izazvalo oduševljenje prisutnih u velelepnoj dvorani, u kojoj je održana dodela.
- Koliko god puta da sam bila u Berlinu, svaki put me iznova fascinira. Naravno, počastvovana sam i trima nagradama na tako veličanstvenom događaju. Mnogo toga novog videla sam na ovom putovanju na kome mi je, osim supruga Tonija Bijelića, društvo pravila i koleginica Maja Marijana, kao i nekoliko članova ekipe televizije „DM Sat“. Zadovoljstvo mi je svaki put kada se Toniju i meni pridruži dr Mihael Gordon, naš prijatelj iz Švajcarske, generalni direktor kompanije „Eutelsat“, vodećeg operatera satelitske televizije. Sa njim se uvek dobro zabavimo, a ovog puta je bio i glavni paparaco, pa me je neprestano slikao dok sam boravila u Berlinu - kroz osmeh za „Hello!“ govori živa legenda domaće folk muzike, koja nije propustila da obiđe pojedina mesta na kojima je ranije bila.


- Za oko nam je zapao jedan francuski restoran u Berlinu, koji postoji šezdeset godina. Sve svetske zvezde su ga obišle i na njegovim zidovima postoji bezbroj slika slavnih faca. Poželela sam da odvedem i Maju Marijanu na mesto koje sam prošle godine obišla sa Tonijem i decom. Reč je o najpoznatijem punktu na mestu nekadašnjeg Berlinskog zida, koji nosi naziv „Checkpoint Charlie“. Tamo i dalje stoje vojnici u posleratnoj američkoj i staroj ruskoj uniformi, koji vam simbolično udaraju pečat prilikom prelaska sada već imaginarne granice između nekadašnje Istočne i Zapadne Nemačke. Postoji i Kenedijeva fotografija sa istog mesta, napravljena tokom njegove posete Berlinu za vreme „hladnog rata“. Uvek me fascinira i Brandenburška kapija, zatim „Sony centar“, gde redovno srećemo vodeće nemačke muzičke zvezde kao što je bend „Tokio hotel“ - prepričava svoje doživljaje Dragana, koja je zajedno sa suprugom i ekipom svoje televizije, na kojoj radi i Maja Marijana, odsela u luksuznom hotelu „Ric Karlton“.


Na krovu bečkog zdanja istog hotelskog lanca u maju će prirediti veliku proslavu u čast sina Marka Bijelića, o čemu ne želi da govori za javnost.
- U svakom „Ric Karltonu“ Toni i ja imamo sve moguće privilegije. Svi hoteli su im odlični, a i „Kempinski“ mi je savršen, pa suprug i ja uvek odsedamo u jednom od ta dva hotelska lanca. Često boravimo u ta dva hotela, dobili smo prvo srebrnu pa zlatnu, a sada imamo i platinastu karticu koja nam pruža određene pogodnosti. Dok ostali gosti moraju da napuste hotel do podneva, mi bez problema ostajemo i do ranih večernjih sati, što mi je veoma značajno zbog posla jer nekada umorna dođem u hotel posle nastupa i zaista mi je rano da ustajem u prepodnevnim časovima. Te takozvane privilegije omogućene su nam zahvaljujući čestom boravku u „Ric Karltonu“ i „Kempinskom“, zavisno od toga u kom smo gradu i koja nam lokacija više odgovara - objašnjava Dragana, prisećajući se i anegdote koju je doživela sa pokojnim kolegom Kemalom Montenom.


- Toni i ja smo jednog popodneva, družeći se sa pokojnim Kemom, sedeli na terasi hotela „Kempinski“ u Umagu. U jednom trenutku Kemal je u šali pozvao konobara: „Prazna mi je čaša već pet minuta. Zovi mi tog Kempinskog da mu saopštim da me ne služite dobro.“ Sa ozbiljnim izrazom lica konobar mu je uzvratio: „Gospodine, Bertold Kempinski je umro još u prošlom veku“, na šta mu je Kemo odgovorio: „Umro? Pa kome je sve ovo ostavio...“ Smejali smo se danima posle toga. Kad god odsednemo u „Kempinskom“, Toni i ja setimo se Kemala i uglas ponovimo njegovu rečenicu: „Umro Kempinski? A kome je sve ovo ostavio“ - zaključuje uz osmeh harizmatična folk zvezda.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content

Foto: DM SAT TV

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još