Ana Stanić: Porodično zimovanje za pamćenje

Ana Stanić: Porodično zimovanje za pamćenje

Autor: | 03/04/2015

0


Sigurna u svoju maksimu da je isključivo kvalitet deviza dugotrajnog uspeha, pop pevačica Ana Stanić nedavno se vratila na scenu albumom "Priča za pamćenje", koji je snimala dve godine. Pesme su lako našle put do publike pa kompakt-disk sa deset pesama nedeljama zauzima prvo mesto na "ITunesu". Među onima koji đuskaju uz njene nove pesme je i pevačicin troipogodišnji sin Vuk, sa kojim se, u društvu supruga Momčila Lavrnića, odmara na Kopaoniku.
- Vuk najviše voli moju novu pesmu 'Od tebe mogu više', za koju po povratku sa skijanja snimam i spot - kaže na početku razgovora ponosna majka, koja je na odmoru srela i svoju prijateljicu, voditeljku televije “Prva” Danijelu Buzurović i njenog supruga, glumca i voditelja Stefana Buzurovića, koji su na zimovanje došli sa sinom Nestorom, pa je pevačicin sin Vuk imao adekvatno društvo za prve dečačke zimske nestašluke.
- Došli smo na Kopaonik kako bi Vuk prve časove skijanja pohađao sa našim instruktorom, da bismo bili sigurni da će to da prođe najbolje moguće - kaže talentovana kantautorka, koju je prvih nekoliko dana na našoj planinskoj lepotici zadesila jaka snežna oluja zbog koje su mnoge staze bile gotovo neprohodne.
- Olujna mećava je bila neprijatna, ali ne dozvoljavamo da nas bilo šta poremeti u nameri da uživamo u čarima ove planine - navodi Stanićeva, koju je oduševio muževljev poklon na "Dan žena", a deo zimske idile prenela je i sa pratiocima na društvenoj mreži Instagram.


- Vuk i Momčilo su me zajedno iznenadili za 'Osmi mart' pažnjom koja me je dirnula, najviše zbog Vuka koji se potrudio oko maminog poklona - razneženo kaže poznata Beograđanka, koja svakodnevno dobija pozitivne reakcije na album koji je predstavila publici.
- Drago mi je da je album slušan i da mi sa raznih strana stižu samo dobre reakcije. Direktni komentari o tome koliko se neko prepoznao u pesmama i koliko su ga pogodile kao autoru najviše mi znače. Rad na albumu trajao je dugo, skoro dve godine, jer sam kombinovala vreme za kreativnost, nove ideje i posvećenost sebi s vremenom posvećenom detetu. To je nešto na šta nisam navikla. Ranije, dok sam radila na albumu, više vremena sam provodila u studiju i bila prepuštena autorskom modusu. Sada, kao roditelj sve sam to morala da delim i sve je trajalo duže, čak i kada sam imala neke super ideje koje sam morala da prekinem, pa da se tek kasnije na njih vraćam - iskreno kaže Ana, čiji skladan brak je dodatno učvršćen Vukovim rođenjem. Uz dobru organizaciju, bez opterećenja uspeva da uskladi sve segmente svakodnevice.


- Kada dođe dete, ljubav je jača i nekako važnija, ali je i pred izazovima jer se sve menja iz korena. Drago mi je da suprug i ja od početka super funkcionišemo u svim obavezama oko Vuka i da sam u Momčilu videla svu požrtvovanost i brigu koju i ja kao majka imam - ponosno ističe poznata majka, koja je novim albumom osvojila i potpuno novu, mlađu publiku kojoj se naročito dopada pesma "Neka gori sve", autora Đorđa Miljenovića poznatijeg kao Skaj Vikler.
- Pesma 'Neka gori sve' nastala u trenutku kada sam bukvalno završila sve pesme na albumu. Kao da sam osetila potrebu da uradim još jednu pesmu baš sa Đoletom. Na prethodnom albumu imali smo fantastičnu saradnju, a najviše se istakla pesma 'Više nisi moj'. Objasnila sam mu u kakvom sam trenutno raspoloženju, saopštila mu da želim jednu zreliju i komplikovaniju pesmu, sa ozbiljnijim tekstom i aranžmanom. Onog sekunda kada sam čula prvu verziju pesme znala sam da je to prava numera za mene. Iako sam uglavnom autor svih svojih pesama, a dogodi se da ponekad uzmem od nekog drugog, uvek imam mnogo sitnih zamerki. Ovde je slučaj bio drugačiji i sve je bilo po mojim krijeterijumima, savršeno od početka do kraja - zaključuje umetnica, čiji vokal i autorski pečat i najozbiljnije melodije i tekstove pretvraju u hitove prijemčive svim generacijama.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Privatna arhiva; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin