Nina Seničar: Čas kuvanja kod najcenjenijeg svetskog stručnjaka

Nina Seničar: Čas kuvanja kod najcenjenijeg svetskog stručnjaka

Autor: | 09/04/2015

0


Nini Seničar
, srpskoj manekenki i glumici u usponu, ukazala se jedinstvena prilika da tokom posete jednog od čuvenih "Nobu" restorana upozna legendarnog japanskog kuvara i vlasnika svetski poznatih ugostiteljskih objekata.
Šezdesetšestogodišnji Japanac pozirao je sa atraktivnom brinetom, a za tu priliku pozajmio joj je deo svoje radne uniforme - belu kapu, i otkrio joj nekoliko kulinarskih tajni.
- Seckanje rolnica sa dragim gospodinom Nobuom koji je pre 28 osam godina upravo ovde započeo svoju karijeru, a sve ostalo je istorija - napisala je Novosađanka pored fotografije na kojoj je u kuhinji elitnog restorana.
Inače, životni put jednog od najcenjenijih svetskih kuvara posve je neobičan.
Nobu je u sedmoj godini ostao bez oca koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, te je dečak sa majkom i dvojicom starije braće živeo veoma teško. Nakon završene srednje škole zaposlio se kao pomoćni radnik u kuhinji jednog restorana u Tokiju. Posle sedam godina rada dobio je ponudu od peruanskog preduzetnika da u glavnom gradu ove latinoameričke države bude šef restorana japanske kuhinje. Dvadesetčetvorogodišnjak se sa porodicom preselio u Limu, a s obzirom na to da u Latinskoj Americi nije imao sve sastojke kao u Aziji morao je da improvizuje, te je po tome postao čuven.
Četiri godine kasnije Nobu se osamostaljuje i seli u Ameriku gde otvara prvi restoran pod svojim imenom. Međutim, ubrzo je u požaru izgubio sve što je imao.
Ipak, uporni Japanac počinje da radi kao kuvar u brojnim ugostiteljskim objektima u Los Anđelesu, da bi 1987. godine, nakon decenije napornog rada ponovo pokrenuo sopstveni biznis. Ubrzo je njegov restoran postao omiljeno stecište okupljanja zvezda šou biznisa, te je mu je nakon izvesnog vremena poslovno partnerstvo ponudio legendarni glumac Robert De Niro.
Nobu danas u mnogim svetskim metropolama poseduje vlastite ugostiteljske objekte, nadaleko poznate, po njemu nazvane, "Nobu" restorane.

Autor: Life Content
Foto: Nina Seničar / Instagram

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Nina Seničar