Do 2025. godine dve trećine ćovečanstva ostaje bez vode

Do 2025. godine dve trećine ćovečanstva ostaje bez vode

Autor: | 15/04/2015

0

Podatak iz naslova verovatno vam zvuči neverovatno, ali naučnici upozoravaju da je sasvim istinit, te da su rezerve pijaće viode iz godine u godinu sve manje. Potrošnja vode se udvostručila od 1950. godine, a količina zagađene vode je veća nego u basenima 10 najvećih svetskih reka! Kada ove činejnice bliže razmotrimo jasno je da ne vodimo dovoljno računa o jednom elementu od koga nam zaista zavisi život na planeti, a to je upravo voda.
Uglavnom zahvaljujući ljudskoj nepažnji resursi čiste vode iz godine u godinu se sve više smanjuju, a narušava se i prirodni balans usled klimatskih promena. Iako i mi te promene itekako osećamo, kao da to nije dovoljno da shvatimo da je zaista važno da počnemo više da se brinemo o okruženju u kome živimo. Posebno je važno da vodu ne uzimamo zdravo za gotovo i razmišljamo o tome da se prema ovom dragocenom resursu odnosimo odgovorno imajući na umu i generacije koje tek dolaze.
Rosa voda prepoznala je potrebu za očuvanjem prirodnih izvora vode, te već deceniju radi na zaštiti svojih izvora na Vlasini. Kao rezultat preduzetih napora u oblasti zaštite životne sredine, nedavno su fabrika „Vlasinka“ i Rosa voda dobile Zlatni EWS sertifikat koji dodeljuje Evropska agencija za upravljanje i zaštitu voda (European Water Stewardship), koji predstavlja potvrdu visokih eko standarda.

„Vlasinka“ je tako postala prva fabrika, a Rosa prvi i jedini proizvod u Srbiji koji su dobili ovaj prestižni evropski sertifikat. Kako bi motivisala i svoje potrošače da više razmišljaju o zaštiti prirode, Rosa se već dugo aktivno bavi uvođenjem inovacija u oblasti održive ambalaže. Tako je pre nekoliko godina prva na tržište Srbije , ali i cele Evrope, uvela eko bocu koja je sačinjena od 30 odsto materijala biljnog porekla što ovu bocu čini potpuno adekvatnom za reciklažu.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: rosa

Pročitajte još