Ivana Stamenković Sindi napisala otvoreno pismo novinarima

Ivana Stamenković Sindi napisala otvoreno pismo novinarima

Autor: | 18/04/2015

0

Pevačica Ivana Stamenković Sindi trenutno prolazi kroz najteži preiod u životu jer je prošlog petka sud doneo i pravosnažnu presudu u korist njenog bivšeg partnera Nikole Pavlovića, kome je dodelio starateljstvo nad njihovom kćerkom Petrom. Kao da situacija nije dovoljno teška, Sindi je od početka ove situacije pod budnim okom medija, od kojih su neki nesavesno izveštavali o ovako teškoj temi. Zbog toga je Ivana napisala otvoreno pismo koje je objavila na svom Fejsbuk profilu, a mi vam ga u potpunosti prenismo:

- Od sada će svake novine koje objave laž i budalastine biti tužene, a novac će ići u humanitarne svrhe. Ono što je istina je da sam se razvela pre četiri godine zbog toga sto sam htela da zaštitim svoje dete i sebe od muža nasilnika koga sam prijavila odmah nadležnim organima. To je bilo pre četiri godine i podignut je optužni predlog protiv njega, ali pošto kod nas ne funkcioniše ni zakon ni sudstvo i njegova strana to i te kako koristi i ide na zastarevanje, nisu ga doveli u sud zadnje tri godine. O tome sam javno govorila želeci da apelujem na zakon koji treba da se izmeni kada je u pitanju nasilje u porodici jer po statistikama svaka treća zena je žrtva, ali niko ne radi ništa po pitanju toga u našoj zemlji. Od kako je sveta postoje nasilnici, ubice, lopovi, pedofili... Mi uporno njih osuđujemo, a ne zakon koji takvo ponašanje ne sankcioniše u našoj zemlji. Socijalna služba je dodelila meni starateljstvo, ali pošto u daljem toku suđenja nastupaju sudski veštaci na čelu sa Zoranom Đuricem (veštakom koji je već suspendovan zbog mita i korupcije), meni se oduzima starateljstvo. Istina je da mi je u zemlji Srbiji oduzeto pravo i starateljstvo nad detetom (i to bez ikakvog razloga i osnova) - devojčicom od četiri godine i da svako normalan zna da je u tom periodu dete biološki vezano za majku i da posledice odvajanja deteta od majke u tom periodu mogu biti katastrofalne po dete. Ovde su povređena prava deteta, a kod nas ne postoji ustanova za zaštitu prava deteta. Dalje nastupa Medicinski fakultet na čelu sa Nadom Janković, koja iznosi mišljenje na osnovu dva razgovora da je dete emotivno vezanije za oca i da on bolje prepoznaje potrebe deteta, a pritom na pitanje mog punomoćnika da li je upoznata sa kim je odrastalo dete do njene četvrte godine, ona odgovara da ne zna. Na osnovu „stručnog” mišljenja veštaka, sudija Matija Radojčić donosi odluku da se starateljstvo poveri ocu (nasilniku). Divota od suda i zakona. Moj bivši muž podnosi pet neosnovanih krivičnih prijava protiv mene:

Prva je dok je dete bilo kod mene da sam mu onemogućila viđanje deteta, što je dokazano da nije tačno. Druga za to da sam napala i ubola njegovog advokata nožem, što je takođe dokazano da je laž i neistina. Treća za neplaćanje alimentacije zbog čega su mi sudski izvršitelji dolazili na vrata zajedno sa mojim bivšim mužem, a takođe sam tom istom trećem sudu predala svaku priznanicu o redovnoj uplati. Četvra privatna krivična prijava njegovog advokata Dragana Krainovića jer sam izjavila za novine da je on svojoj ženi oduzeo starateljstvo nad detetom, što je istina, i da mu je zapaljen auto, što je takođe istina, a pošto se nisam odazvala na ročiste jer sam bila bolesna, ne znam kako je taj sudija Zoran Božović naložio policiji moje dovođenje u sud posle jednog nepojavljivanja jer je to nezapamćeno, a mog bivšeg muža, protiv koga je podignut optuzni predlog za nasilje u porodici ne mogu da dovedu u sud tri godine. Još mu dodele starateljstvo. Divno sudstvo. Peta krivična prijava od strane mog bivšeg muža je da sam ja vršila nasilje nad njim tako što sam insistirala da uzme lekove za dete, što je on odbijao da bi u meni prouzrokovao bes jer koja majka će ostati na to hladnokrvna. Nije odveo dete kod lekara 25 dana, za sta imam lekarsku dokumentaciju jer sam je uzela sa jakom upalom grla i uha, a kada sam mu donela lekove on je rekao da joj ne trebaju. Snimio na kameri kako ja insistiram da uzme lekove i to je po njemu nasilje u porodici. Kada želiš da izlečiš dete. Ovo sve je za novinare nešto što treba da se stavi pod rubriku Zabava, sa gomilom laži i poluistina koje su izokretane i izopačene kako to samo oni znaju da rade. Svaka čast. Verovatno nam je i zato ovako kako je.

Ivana je nakon ovog pisma dobila podršku od brojnih pratilaca na Fejsbuku, koji su joj poručili da istraje i bude hrabra.

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin

Pročitajte još