Sloboda Mićalović: Primila priznanje za humor i satiru

Sloboda Mićalović: Primila priznanje za humor i satiru

Autor: | 21/04/2015

0

Humor kao vrsta umetničkog izraza nije svojstven svim glumcima, a privilegija da budu i nagrađeni za taj dar više je nego potvrda kvaliteta. Glumica koja je enormnu popularnost stekla u gledanim televizijskim serijama Sloboda Mićalović nagrađena je prestižnim priznanjem za humor i satiru "Vitez od Čarapanije" u Kruševcu, rodnom gradu njenog supruga Vojina Ćetkovića. Posebno je radosna zbog priznanja jer se ono odnosi na njen pozorišni rad, po čemu je širi auditorijum ne zna. Prilikom dodele nagrade uz nju su bili suprug i kćerke, koje su se prvi put pojavile na nekom događaju vezanom za njen posao, što joj je bilo vrlo drago i uzbudljivo. Popularna Leskovčanka na početku razgovora osvrnula se na titulu "Vitez od Čarapanije".
- Nisam se odrekla svojih Leskovčana i činjenice da sam jednim delom i paprikarka, samo sam postala "Vitez od Čarapanije" - kaže glumica koja je sa ovim priznanjem stala u red sa nekima od najvećih glumačkih imena.
- Trudiću se da odbranim to priznanje i da uveseljavam publiku i narednih godina. Nagrada mi posebno laska pošto se odnosi na moj pozorišni rad, a ne na uloge po kojima me zna širi auditorijum. Znači da se prati i moj rad usredsređen na neke osobine, kao što je duhovitost koju nemam prilike često da iskažem u poslu. Drago mi je što sam se ovom nagradom našla u društvu sa Đuzom Stojiljkovićem, Ljiljanom Stjepanović, Miloradom Mandićem Mandom, Tanjom Bošković... Najmlađa sam među njima i velika mi je čast što sam dobila nagradu za humor i satiru - ističe u razgovoru za "Hello!" talentovana umetnica kojoj laska što je nagrađena u rodnom gradu svog supruga. Raznežilo ju je i to što su je naslednice Vera i Mila bodrile iz prvog reda.
- Posebno mi je bilo zanimljivo to što je Vojin iz Kruševca, ali i to što su moje kćerke prvi put prisustvovale nekom događaju vezanom za mene ili mog supruga - kaže Sloboda, koja se trudi da već od ranog detinjstva kod svojih kćerki probudi želju za umetnošću, pa ih često vodi u pozorište.
- Vodim ih na dečje predstave, gde rado gledaju komade "Petar Pan, Krcko Oraščić" i mnoge druge. Gledale su me i u "Čikagu". Kada me vide na sceni, jedna reaguje zbunjeno, a druga euforično. Najvažnije mi je da odlazak u pozorište prihvataju kao normalnu stvar, kao nešto što je sastavni deo moje profesije - navodi ponosna majka petogodišnjih bliznakinja koje su "fuzija" najboljih osobina oba roditelja.
- Mila više podseća na moj detinjasti izgled jer sam kao klinka imala plave lokne. Izmešane su. Vera liči na Vojina, ali sve više se uočava moj karakter i obrnuto. Biće to čudna kombinacija kad porastu - kaže Sloboda, koja će 12. maja, na "Svetog Vasilija Ostroškog", proslaviti sedam godina braka sa poznatim Kruševljaninom Vojinom Ćetkovićem.
- Tog dana nam jedan kum slavi krsnu slavu, a drugom je rođendan, tako da smo obično na tim dešavanjima. Međutim, sigurno je da ćemo nas dvoje i sami negde obeležiti godišnjicu braka - zaključuje uz osmeh popularna glumica.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content

Foto: Miloš Nadaždin / Lepota i zdravlje; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin