Kako da se našminkate da izgledate mlađe

Kako da se našminkate da izgledate mlađe

Autor: | 23/04/2015

0

Tokom dvadesetih godina nam je imponovalo kada bi nam rekli da izgledamo starije. Htele smo da izgledamo starije pomoću šminke, a danas težimo tome da izgledamo što mlađe.

Pogotovo ako ste prošli četrdesetu ili pedesetu. Danas vam donosimo nekoliko saveta kako pomoću šminke možete skinuti barem 10 godina s vašeg lica.

Pripremite kožu

Pre svakog pudera važno je naneti na lice odgovarajuću kremu. Ako imate masnu kožu birajte matirajuće kreme za lice, a ako imate suvu, birajte bogatije i vlažnije kreme. Ako ste jedna od sretnica koja ima normalnu kožu lica, birajte lagane kreme jer što bolje pripremite lice za nanošenje pudera, on će bolje sesti na lice.

Tečni puder

S godinama nam je koža lica sve više suva stoga birajte bogatije pudere sa pomlađivajućim sastojcima. Ako i dalje imate masnu kožu birajte lagane matirajuće pudere. Puder obavezno mora biti u boji vaše kože, ni svjetliji ni tamniji jer će na licu izgledati neprirodno. Bitno ga je i dobro naneti na lice i rukama utrljati malo pudera i na vrat kako se ne bi videli prelazi.

Korektor

Ako imate tamne kolutove ispod očiju birajte za nijansu svetliji korektor od boje vaše kože i nanosite ga u obliku trougla, tako da osnovica bude ispod vaših očiju, a vrh na kraju vašeg nosa. Tako ćete posvetliti i osvežiti taj deo lica i pružiti mu budan i naspavan izgled.

Oblikujte i popunite obrve

Tokom godina vaše obrve postaju sve tanje i tanje, a mladolik izgled postići ćete njihovim popunjavanjem. Ako ste iskusni u tome, obrve popunite olovkom koja ne bi smela biti premekane teksture, a ako želite dobiti nežniji izgled koristite senku. Senka i olovka moraju biti u boji vaših obrva kako one ne bi izgledale previše nacrtano.

Ruž za usne

Sa godinama ide i to da tamni ruževi za usne će vas previše zatvoriti i još više ostariti. Radije birajte ruževe svetlih ružičastih i narandžastih nijansi koji će vašem licu doneti svežinu i dati vašim usnama punoću. Usne takođe gube na volumenu tokom godina, a tako ćete im tu punoću vratiti. Izaberite onaj koji vašem tenu najbolje pristaje.

Na kraju šminkanja dodajte na lice i rumenilo. Rumenilo ženama odlično pristaje, a mnoge čine greške da ga ne nose uopšte. Probajte da ga stavite na lice i dobro utrljate da se stopi s vašim tenom i videćete veliku razliku kako izgleda vaše lice. Ali i s njim nemojte preterivati. Zapamtite, sa šminkom je uvek treba biti umeren, pogotovo kada je koža starija i osetljivija.

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin