Janko Tipsarević: Iza sebe ostavljam najgori period u životu

Janko Tipsarević: Iza sebe ostavljam najgori period u životu

Autor: | 23/04/2015

0

Posle najvećeg izazova u karijeri, teniser Janko Tipsarević vratio se na teren. Prvi meč, posle sedamnaestomesečne pauze, odigrao je na masters turniru u Majamiju. Igrao je dubl sa našim najboljim teniserom i njegovim dobrim prijateljem Novakom Đokovićem. Iako su izgubili meč od Šveđanina Roberta Lindšteda i Austrijanca Jirgena Melcera, povratak u igru veoma je značajan za našeg odličnog sportistu kome je publika sve ovo vreme mnogo nedostajala.
- Današnji meč bio je dobar. Posle svega kroz šta sam prošao osećam se blagosloveno što ponovo mogu da igram tenis - napisao je Tipsarević na svom "Tviter" profilu neposredno nakon meča.
Tridesetogodišnji sportista u oktobru 2013. godine povredio je stopalo, zbog čega je morao da pauzira sa mečevima, ali se tada nije nadao da će pauza toliko potrajati. Naime, posle mnogobrojnih pregleda ustanovljeno je da ima tumor. Nebrojeno mnogo terapija i dve operacije donele su rezultat i on je sada potpuno spreman za najbolje rezultate. Svetski mediji bili su veoma zainteresovani za povratak našeg tenisera, a u jednom od najopširnijih intervjua koje je dao Janko je iskreno pričao o zdravstvenim problemima sa kojima se suočavao, ali i o psihičkim padovima koje je tokom lečenja doživljavao.
- Duga je priča šta se sve dešavalo prethodnih sedamnaest meseci, ali pokušaću da je skratim - izjavio je Janko za jednu televiziju u Majamiju.
- Moja je krivica što nisam uzeo veću pauzu, da se u potpunosti izlečim posle prve povrede. Bio sam igrač iz „top 10“, jurio sam renking, plašio sam se da ću pasti na listi. Ne postoji terapija koju nisam probao za sve ovo vreme. Probao sam sve što postoji na ovoj planeti, osim veštačkog stopala. Znam da ima i gorih stvari na svetu od povreda u sportu, ali je ovaj period bio najgori trenutak u mom životu - objasnio je uspešni Beograđanin koji je zahvalio Novaku na podršci u prvom meču.
- Hvala Novaku što mi je pomogao. Od sada cenim svaki momenat koji provedem na terenu.
Paralelno sa najgorim danima u karijeri Tipsareviću se desila i jedna od najlepših stvari na svetu - postao je otac kćerke Emili, koja je u januaru napunila godinu dana. Supruga Biljana i njihova mezimica bili su glavni izvor radosti i podrške u teškim danima. Njih dve su sa Jankom otputovale i u Ameriku, gde su ga bodrile i na treninzima i na mečevima. Srećna porodica provešće u Sjedinjenim Državama mesec dana, a osim mnogo posla naći će i vreme za uživanje, naročito na plažama Majamija, koje čitav svet obožava.
Uspešni teniser je u mnogim intervjuima naglašavao da su mu suprugina podrška i posvećenost u danima kada je morao da miruje i da odsustvuje sa terena najviše značili i da je ona veoma zaslužna za to što je sakupio snagu da prebrodi sve izazove sa kojima se susretao.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još