Jelena Bačić-Alimpić: Prolećni odmor u Njujorku

Jelena Bačić-Alimpić: Prolećni odmor u Njujorku

Autor: | 27/04/2015

0

Novinarka i spisateljica Jelena Bačić-Alimpić sa kćerkom Dunjom ove godine provela je prolećni odmor u Njujorku, što im je ujedno i prva poseta ovom gradu. Poznata majka i njena mezimica svake godine odlaze na putovanje bez muškog dela porodice, što je odlična prilika da se jedna drugoj maksimalno posvete i o svemu razgovaraju. Do sada obišle su mnoge gradove, među kojima Pariz i Beč, kao i primorje, a ovog puta odlučile su da odu u Ameriku. Iako su do sada na putovanja odlazile samo njih dve, ovog puta odlučile su da pođu u društvu prijateljica. Naime, sa njima je krenula i Jelenina dobra drugarica Dragana Šekularac, najstarija sestra Nataše Bekvalac, koja je povela mlađu kćerku Saru. Tako su četiri dame provele deset nezaboravnih dana u Njujorku.
- Sve četiri smo uživale, naročito u obilasku ovog zaista čarobnog grada. Dragana, Sara, Dunja i ja potrudile smo se da obiđemo što veći broj mesta i da nam svaki dan bude dobro osmišljen. Prvi dani su bili rezervisani za obilazak čuvenog "Central-parka" i "Tajms skvera", u čijoj blizini se nalazio i naš hotel. Posebno iskustvo nam je bio obilazak "Kipa slobode", do koga smo išle brodom, kao i ostrvo Elis.

Uspešne majke i njihove kćerke dobro su se pripremile za putovanje, tako da ništa nisu prepuštale slučaju već su svaki trenutak proveden u Njujorku prethodno dobro organizovale. Odlazak u pozorište, poznate restorane i uživanje u prelepim prizorima bili su sastavni deo svakog njihovog dana.
- Odlazak na Brodvej podrazumeva se kada je reč o obilasku Njujorka, pa nismo želele da propustimo priliku da pogledamo neki od najboljih svetskih mjuzikla. Odlučile smo se za komad "Mama Mia", koji je zaista fantastičan, i nismo pogrešile. Kada je reč o kulturnim institucijama, na našoj mapi našli su se i muzej "Gugenhajm", ali i "MoMA" - govori Jelena Bačić, koja je uživala i u gastronomskoj ponudi Njujorka.
- Jedan dan je bio rezervisan za ručak u najstarijoj piceriji u „Velikoj jabuci“ koja je otvorena davne 1902. godine. U pitanju je italijanski restoran „Lombardys“, koji se nalazi u četvrti Lilt Itali na donjem Menhetnu. Večerale smo i u čuvenom restoranu "Cipriani", kao i u mnogim drugim poznatim lokalima.
Četiri dame su obišle i Grinič vilidž, Soho, Čajnataun i mnoge druge delove Njujorka i sve su se sa ovog putovanja vratile prepune lepih utisaka. Jelena je bila posebno srećna što je kćerki ispunila želju, koju je izrazila još pre dve godine - da je odvede u Ameriku.
- Kada smo se Dunja i ja pre dve godine vratile iz Pariza, ona mi je rekla: "Mama, imam skoro četrnaest godina i još nisam videla Njujork". Ja sam joj tada odgovorila da ja imam četrdeset pet godina i da nisam videla Njujork, ali sam se potrudila da joj ispunim tu želju, i jako sam srećna što sam uspela u tome - kaže poznata novinarka i spisateljica koja je utiske sa putovanja, po povratku, prvo podelila sa suprugom Miroslavom i sinom Markom.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti