Snežana Dakić: Predah na prolećnom snegu

Snežana Dakić: Predah na prolećnom snegu

Autor: | 30/04/2015

0

Autorka emisije "Život u trendu" Snežana Dakić iskoristila je uskršnji školski raspust da sa kćerkom Laurom otputuje na Kopaonik. Devetogodišnja devojčica odmalena skija, tako da je ovog puta odlučila da krene i na časove snouborda, u čemu je imala podršku svoje majke.
- Želele smo da iskoristimo što još ima snega na planinama i da tokom Laurinog raspusta odemo na Kopaonik, gde smo već bile pre nešto više od mesec dana. Uživale smo u svežem vazduhu i lepom vremenu, a pošto je Laura odlučila da krene na časove borda, ona je u prepodnevim satima uživala u vožnji, posle čega smo zajedno skijale. Imale smo priliku i da se provozamo bobom, što takođe volimo - govori Snežana, koja je podržala svoju devojčicu u nameri da savlada novi sport na snegu.
- Dok je Laura bila mala strahovala sam kada bi skijala, a najviše dok se vozila žičarom. Sada je već veoma spretna devojčica i odlučila sam da joj ispunim želju da nauči da vozi bord jer je to u skladu sa ukusom mlađe generacije. Odlično joj ide taj sport, a inače ona je sa svojih devet godina naučila da igra tenis, da svira klavir, govori engleski, a sada uči i nemački. Mislim da će joj sve to dati dobru podlogu za dalji napredak u životu - kaže ponosna majka.

Poznato televizijsko lice tvrdi da je i ranije imala običaj da putuje za Uskrs, dok je bila u braku sa biznismenom Vladom Mikićem, a i da njena mezimica obožava da provodi vreme van Beograda.
- Ranijih godina smo u porodičnom okruženju imale običaj da odemo negde za Uskrs, ali smo uglavnom birali toplije krajeve. Ovog puta odlučile smo se za nešto drugačiju varijantu. Laura obožava putovanja, tako da je često van Beograda. Voli da putuje i samo sa mnom i u društvu mojih prijateljica, ali i sa mojom mamom, često je kod bake i deke ili ide negde sa sestrama. Kada je van kuće, nije od one dece koja žele da se stalno čuju sa roditeljima ili da plaču i da su razmažena, već je vrlo trezvena i ponaša se ozbiljno.
Iako ne voli da planira mnogo unapred, Snežana već sada zna da će tokom Laurinog letnjeg raspusta veći deo vremena provesti na putovanjima, a pre toga ima zadatak da joj organizuje proslavu devetog rođendana.
- Uskoro nas očekuje slavlje povodom Laurinog devetog rođendana i polako se spremamo za to. Ovo će nam biti poslednji put da okupljanje organizujemo u igraonici, jer posle desete godine mališanima to više nije zanimljivo. Iskreno, mislila sam da će moja kćerka ovog puta takođe želeti da pravi slavlje u nekom drugom prostoru, a ne u igraonici, ali očigledno želi da produži svoje detinjstvo, što je lepo i raduje me - objašnjava Dakićeva.

- Ubrzo posle slavlja očekuje nas letnji raspust kada planiramo da idemo na more, ali još ne znamo gde, mada nam to neće biti jedino putovanje. Želim da što veći deo leta provedemo van grada i u prirodnom okruženju, jer će samo tako Laura zaista i uživati i odmarati se, a ona će imati i putovanja na koja neće ići sa mnom - zaključuje atraktivna novinarka.

Piše: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin