Milica Mihailović: Voja je veštiji i bolji kuvar od mene

Milica Mihailović: Voja je veštiji i bolji kuvar od mene

Autor: | 04/05/2015

0

Negujem sopstveni optimizam načinom života, načinom razmišljanja, kaže poznata glumica Milica Mihailović. U njenom životu, pak, kako nekad u šali veli, četiri su ključne imenice muškog i četiri ženskog roda; sin Relja, otac Dragoslav, suprug Voja, brat Bane, i kultura, ljubav, duhovitost i gluma, odnosno uloge. I Mama Nena je bila i ostala ljubav koja život znači.

Odrastajući uz oca Dragoslava Mihailovića, našeg čuvenog književnika, Milica je odrastala uz književnost, umetnost, kulturu... Otuda je na svoj način prirodno što su i ona i brat zaplovili u umetničke vode. Njen 11 godina stariji brat Bane renomirani je slikar koji živi i radi u Portugaliji.

- Kad smo odabrali umetnička zanimanja, roditelji su nas podržavali. Znali smo da je to neizvestan, gorak hleb... Ali smo vaspitavani da u životu treba raditi ono što te ispunjava, ono u šta veruješ, što ima vrednost, smisao, svrhu, a ostalo će biti kako bude.

Kao otac, Dragoslav Mihailović je, napominje Milica, na neki svoj način bio i strog i nežan u isti mah.
- I danas mi budi beskrajno nežna sećanja kako nam je tata puna srca kupovao nešto od garderobe ili obuće, a gotovo uvek pogrešnog broja. Pravi provodi s njim bili su lov na pečurke i vožnja biciklom. Sednem na svoj mali bicikl, krenem iza njega, zakačim mu se za džepove od pantalona i on me vuče a ja se smejem, pevušim... I naše bavljenje psima. Ni sama ne znam koliko smo pasa lutalica hranili, lečili, o njima brinuli. O kućnom psu da i ne govorimo. A vožnju biciklom sam ja kasnije nastavila sa svojim sinom.

Trinaestogodišnji sin Relja danas se, napominje Milica, posvećeno bavi gitarom.
- Muzika i rok su mu velika ljubav. Ne znam da li će tako i ostati, ali u svakom slučaju verujem da će uspeti da se izbori za svoj dar i svoj svet. Kad je bio mali ostala je, između ostalog, upamćena anegdota kako je videvši na TV ekranu svog oca Voju Brajovića u seriji "Otpisani” rekao: Vidi, tata, imaš kosu. Mi kao porodica živimo najnormalnije, idemo na pijacu, vozimo se gradskim prevozom... A posebno važno mesto ima kuhinja. Voja je veštiji i bolji kulinar. Pravi je majstor za razne specijalitete, a ja uglavnom spremam ona, da ih tako nazovemo, običnija jela. I u kući puno razgovaramo o pozorištu, glumi, kulturi... Ne slažemo se uvek, al’ ne mari - kaže Milica.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti