Princeza Katarina obezbedila savremeni ultrazvuk odeljenju ginekologije Kliničkog Centra Srbije

Princeza Katarina obezbedila savremeni ultrazvuk odeljenju ginekologije Kliničkog Centra Srbije

Autor: | 08/05/2015

0

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina, u pratnji dr Katarine Konrad, prijateljice Njihovih Kraljevskih Visočanstava i predstavnice srpske dijaspore iz Hjustona, uručila je danas, na Svetski Dan borbe protiv raka jajnika, vrednu donaciju Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj ulici u Beogradu. Ultrazvuk sa tri sonde za pregled dojke, pregled tkiva i ginekološki pregled vredan 30.000 evra obezbeđen je zahvaljujući humanitarnom događaju koji je organizovan u Los Anđelesu od strane Lajflajn Njujork humanitarne organizacije koja radi pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.
Donaciju je ispred Klinike za ginekologiju i akušerstvo primio direktor bolnice Aleksandar Stefanović, koji je zahvalio Princezi na vrednoj donaciji i na brzoj reakciji jer je Klinika zbog nedostatka ovog ultrazvuka imala otežan rad u proteklih nekoliko meseci.
Princeza Katarina je istakla da njen suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ona ulažu velike napore kako bi život naših građana svakoga dana bio bolji i kvalitetniji, a kako zdravstvena zaštita u tome igra veliku ulogu, ona i njen humanitarni Fond najveći deo svojih aktivnosti baziraju na poboljšanju i unapređenju rada zdravstvenih ustanova širom zemlje.


- Zahvaljujući našim prijateljima iz diajspore koji vole svoju zemlju i humanitarne kancelarije Lajflajn Njujork uspeli smo da u rekordnom roku obezbedimo ovaj preko potrebni ultrazvuk - istakla je Princeza Katarina.
Princeza Katarina je 6. maja isporučila putničko vozilo Domu zdravlja „Sveti Đorđe” u Topoli kako bi pacijenti sa teritorije ove opštine bili lakše i brže prevoženi na hemodijalizu i druge intervencije.

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin