Novim setom fotografija princ Filip od Švedske i Sofija Helkvist najavili venčanje

Novim setom fotografija princ Filip od Švedske i Sofija Helkvist najavili venčanje

Autor: | 14/05/2015

0


Švedski princ Karl Filip venčaće se sa svojim izabranicom Sofijom Helkvist za tačno mesec dana. Nekadašnja manekenka 13. juna izgovoriće sudbonosno "da" sinu kralja Gustava XVI i kraljice Silvije u kapeli kraljevske palate u Stokholmu, na istom mestu na kojem se ranije venčala njegova mlađa sestra, princeza Madlen.
Tridesetpetogodišnji princ u vezi je s Helkvistovom od 2009. godine. On je treći u redu za nasleđivanje švedskog trona posle starije sestre Viktorije i njene kćerke princeze Estel.

Golišave fotografije dvadesetdevetogodišnje Sofije pojavljivale su se u reklamnim katalozima i na bilbordima širom Švedske. Međutim, otkad je objavljena vest o njenoj veridbi, tamošnji mediji prestali su da pominju njenu prošlost i sada je predstavljaju kao "bivšu studentkinju ekonomije i engleskog jezika".

Prethodnih meseci kružile su glasine o tome da se prinčev otac prvobitno protivio sklapanju braka, ali je Sofija takve navode nazvala izmišljotinama.
- Od prvog dana me je prihvatio kao svoju kćerku i postarao se da se osećam kao kod kuće - rekla je ona.

Karl Filip poznat je po zanimanju za dizajn, fotografiju i motore, a studirao je šumarstvo i poljoprivredu na švedskom fakultetu za poljoprivredne nauke. Njegova buduća supruga studirala je ekonomiju i engleski jezik.

Autor: Life Content

Foto: Guliver / Splash

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin