Revija Zvonka Markovića na Nedelji visoke mode u Parizu

Revija Zvonka Markovića na Nedelji visoke mode u Parizu

Autor: | 16/06/2015

0


Zvonko Marković zvanično je prihvaćen od strane Federacije visoke mode Francuske (Chambre Syndicale de la Haute Couture Paris). On je prvi dizajner iz Srbije, ali i prvi kreator iz istočne Evrope u istoriji, koga je priznala i prihvatila ova federacija.
- To je kao svojevrsni ispit koji svi dizajneri visoke mode moraju da prođu. Iskren da budem, nisam očekivao da mi odmah bude odobreno da izlažem svoju kolekciju u okviru Nedelje visoke mode u Parizu, mislio sam da ću dobiti smernice na čemu još treba da radim, kao i da će biti potrebno da više puta apliciram. Bio sam u stanju šoka kada je stigao pozitivan odgovor. Inače, moja odskočna daska bio je Serbia Fashion Week, gde sam dva puta nagrađen za najbolju kolekciju i imao priliku da budem zapažen od strane izuzetno bitnih ljudi, kao što je Donald Potard, internacionalno poznat modni stručnjak. On i Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a, su mi zaista mnogo pomogli u celoj ovoj priči. Meni je to sve još uvek nestvarno i izgleda mi kao da se dešava nekome drugom, a ne meni - objašnjava Zvonko Marković koji sa svojim timom radi punom parom na pripremi kolekcije koju će prezentovati u Parizu, a dodaje i da će istog dana, na istoj lokaciji, reviju imati i njegov dragi kolega i prijatelj Emerik Fransoa, francuski kreator visoke mode.

Nedelja visoke mode u Parizu održaće se od 5. do 9. jula 2015. godine. Zvonkova revija biće upriličena poslednjeg dana prestižne manifestacije. U sklopu priprema za reviju u Parizu, pre nekoliko dana u studiju fotografa Nebojše Babića fotografisana je Zvonkova nova kolekcija. Odabrani tim, koji su činili i frizer Aleksandar Kapriš i Marina Mićanović koja je radila šminku, potrudio se da na najbolji način predstavi i na fotografijama dočara Zvonkove nove kreacije.

Autor: Hellomagazin.rs

Foto: Vojislav Radovanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: zvonko markovic