Isidora Bjelica: Izmučena sam od hemoterapija, ali nastavljam borbu protiv kancera

Isidora Bjelica: Izmučena sam od hemoterapija, ali nastavljam borbu protiv kancera

Autor: | 20/07/2015

0


Posle mesec dana boravka u Cirihu, gde je bila na insulinskim hemoterapijama, književnica Isidora Bjelica vratila se u Srbiju i odmah otputovala u manastir kod svog duhovnika, oca Melentija, sa kojim je provela četiri isceljujuća dana. Iskušenja sa kojima se suočava već nekoliko godina, naročito poslednjih meseci kada se kancer vratio, autorku mnogih bestselera naučili su brojnim životnim lekcijama.

Sinergija klasične i alternativne medicine uz Božju pomoć i molitve, kojima se u najtežim trenucima bori protiv crnih misli, pokazali su se kao odlično „oružje“ u borbi sa opakom bolešću. I u najtežim trenucima supruga dramaturga Nebojše Pajkića verovala je u čuda koja su se događala. Kada pred odlazak u Cirih nije imala finansijska sredstva za lečenje i kada je želela da novac obezbedi prodajom svoje vredne biblioteke, pop pevač Vlado Georgiev organizovao je humanitarni koncert i omogućio joj šansu za izlečenje. Njegov dirljiv gest dao je Isidori dodatnu snagu i veru u ljude, ali i prijatelja za čitav život. Sada, uz požrtvovanu pomoć supruga i dece, Lava Grigorija i Vile Evanđeline, provodi mirne trenutke dok se sprema za nastavak lečenja.

Nedavno ste se vratili iz Švajcarske, kako je protekla terapija u toj zemlji?

- Mesec dana svakodnevnih terapija svakako je naporno i fizički i psihički, samo to nisu bile terapije koje su razarajuće po organizam kao klasične hemioterapije već je reč o IPT insulinskim hemioterapijama. One podrazumevaju upotrebu male doze citostatika, pa su mi možda ovog puta čak bile teže detoksikacije, jer vam te takozvane shelat infuzije izbacuju sve otrove i teške metale iz organizma i zbog toga se osećate malaksalo. U drugom periodu radili su mi razne imunoterapije, pa je to bilo lakše, ali rezultati su najvažniji, tako da čovek sve izdrži. Moram, jer znam svoj cilj.

Kakve su vam prognoze dali lekari u Cirihu?
- U ovoj bolesti niko vam ne daje prognoze. Ono što je važno je da su moji nalazi duplo bolji, da smo alu sabili i sad preostaje duga i naporna borba da se unište sve te mikroćelije i da se moj imunitet podigne tako da se bolest više ne vrati. Jer, moja predivna doktorka kaže, retko bi ko izdržao tri puta “rvanje” sa ovom pošasti.

Ostatak emotivne ispovesti pročitajte u novom Hello! koji je u prodaji od 20.jula

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Hello!

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti