Ana Mitić: Porodica mi je omiljena "obaveza"

Ana Mitić: Porodica mi je omiljena "obaveza"

Autor: | 25/07/2015

0


Glas koji dominira u vestima svakog radnog dana od 18.00 na Prvoj srpskoj televiziji, “vlasništvo” je Ane Mitić. Njena sjajna dikcija i odmerena mimika dovele su je u sam vrh prezenterki informativnih programa na našim prostorima. Dok vodi centralne vesti Prve, Ana je surovi profesionalac - ozbiljna, usredsređena i predana poslu.

- Slobodno vreme provodim sa porodicom, šetamo se po keju u blokovima, a uspevamo i da pobegnemo iz grada, kod Vladanove ili moje familije. Mnogi me pitaju da li imam vremena za sebe, kako uklapam obaveze, ali meni je najlepše provedeno vreme ono sa decom. Ne trošim mnogo vremena na kozmetičke tretmane. Privatno se uopšte ne šminkam, pa me na ulici i ne prepoznaju. Tek kad se sa nekim upustim u razgovor, prepoznaju mi glas - priča Ana kroz osmeh.

Kafu voli da popije na nekom od obližnjih splavova, odakle uživa u pogledu na reku.

- Savršen dan za mene je onaj koji provedem sa porodicom, bez obaveza, kada imam vremena i da nešto pročitam i da se dobro izigram sa decom. Dok sam imala sve vreme ovog sveta, čitala sam ruske klasike, ali sada, uz dvoje mališana, to nije lako izvodljivo. Omiljenu knjigu “Očevi i oci” Slobodana Selenića mogu da čitam milion puta i uvek ću pronaći nešto novo i inspirativno. Sada se okrećem ka beletristici i u tome uživam.

Anin dan počinje rano. Kada odvede sina u vrtić i kćerkicu kod bake, na rasporedu je studio informative u Prvoj, od 11.00, gde se priprema za vesti.
- Ne idem na teren, ali radim priloge koji se odnose na spoljnu politiku. Naravno, postoje i vanredne situacije, kada dugo moram da budem u studiju. Imam punu podršku supruga, jer on je direktor televizije Kopernikus, pa razume čime se bavim. Radno vreme od 11.00 do 18.00 nije zahvalno, jer dan vam se nekako izmigolji. Ali, navikla sam na takav tempo, pa kući stižem rasterećena i spremna za najlepšu "obavezu" - Strahinju, Miju i Vladana. 

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: Ana Mitić

Pročitajte još