Snežana Dakić na sudu sa bivšim suprugom zbog alimentacije

Snežana Dakić na sudu sa bivšim suprugom zbog alimentacije

27/07/2015

0


Snežana Dakić pre godinu dana rastala se od svog supruga Vladimira Mikića nakon devet godina braka, a sada je poznata voditeljka odlučila da na sudu zatraži alimentaciju od 1.500 evra, za izdržavanje njihove ćerke.

- Moja bivša supruga i ja smo se dogovorili da Laura pripadne njoj. Baš smo pre neki dan bili u Centru za socijalni rad, pričali smo sa psiholozima, što je rutinska preocedura - kaže Vladimir, koji je ovih dana na moru u Hrvatskoj sa devojkom Jovanom.

Na pitanje da li je istina da mu je bivša supruga tražila basnoslovnu sumu za alimentaciju budući da u Srbiji nije striktno određena visina za izdržavanje, biznismen za „Blic“ kaže:

- To je i tačno i nije tačno. U Srbiji na ime alimentacije odlazi preko 40 odsto mesečnih primanja tako da bi sud samo trebalo da odredi tačnu visinu. Već uredno plaćam alimentaciju za decu iz prvog braka tako da ni sada neće biti problem - odgovorio je Mikić.

Njegova bivša supruga nije bila toliko rečita.

- Ne bih komentarisala alimentaciju i odnos sa bivšim suprugom. Nije tačno da sam mu tražila previše novca - rekla je.

Iako nisu želeli da komentarišu sumu, kako se nezvanično saznaje, Snežana je od Vladimira tražila od 1.000 do 1.500 evra za alimentaciju.

Vladimir Mikić (49) i Snežana Dakić (45) skoro godinu dana nisu u braku i oboje su se složili da je za Lauru najbolje da ostane uz majku, ali oko visine alimentacije nisu mogli da se usaglase.

Zbog toga će morati da interveniše sud, koji će po zakonu Republike Srbije odrediti iznos koji će mesečno Snežana Dakić primati na ime izdržavanja.

Prema zakonu, alimentacija se određuje prema potrebama deteta i mogućnostima dužnika izdržavanja (oca deteta). Mogućnosti zavise od njegovih prihoda, mogućnosti za zaposlenje i sticanje zarade, njegove imovine, ličnih potreba... Maksimalni iznos određen u procentu od redovnih mesečnih primanja je 50 odsto.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello!/story.rs/NP hellomagazin