Hrvatska glumica udarila sina po guzi, javnost reagovala žestoko

Hrvatska glumica udarila sina po guzi, javnost reagovala žestoko

05/08/2015

0

Nedavni autorski članak hrvatske glumice Doris Pinčić Rogoznica, poznate u Srbiji po seriji "Larin izbor", izazvao je lavinu kritika u hrvatskoj javnosti, pošto je mlada zvezda priznala da je svoje dete od godinu i po dana udarila po zadnjici i poslala ga u sobu na kaznu od 20 minuta. Slučaj je podigao toliku prašinu da glumici sad preti poseta iz Centra za socijalni rad, a možda i zatvor.

U tekstu pod naslovom "Ja sam Doris i udarila sam svoje dijete po guzi", mlada mama opisuje kako je došlo do toga da prvi put udari svoje dete i kako se posle toga osećala.

- Očekujem nakon ove rečenice hordu nezadovoljnih komentara i udruženja raznih opisa na mojoj adresi. Nisam zagovornik bilo koje vrste nasilja u životu, a kamoli prema deci, ali da, prvi put sam svom sinu dala po guzi, nakon što sam na sve lepe načine, šaljući mu pozitivnu energiju i leptiriće na uši, pokušala da objasnim da ne može da uništava stvari kad mu padne na pamet, pa je on nakon svega toga ipak iz sve snage bacio sve sa stola - piše glumica u tekstu koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Ona dalje objašnjava kako se sin narednih 20 minuta bacao po krevetu u sobi, nakon što je ona pokušala da mu objasni da ga voli i da osuđuje postupak, a ne njega. Na kraju teksta je napisala ovo:

- Batina nije izašla iz raja, nije mu ni bila blizu, ali u tom raju u kojem je nema ipak postoje određena pravila da bi stvari funkcionisale i bile rajski ugodne i upravo zato poprilično sam sigurna da ovo nije bio poslednji udarac po guzi, a vi me tužite telefonu koje god boje želite.

Njene reči brzo su našle put do široke javnosti, koja je reagovala različito - jedni je brane, drugi kritikuju, a hrvatski mediji podsećaju šta kaže zakon:

Telesno kažnjavanje deteta u Hrvatskoj se smatra oblikom nasilja u porodici pa su, prema Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici, predviđene sankcije: novčana kazna od najmanje 7.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od najmanje 45 dana, a u slučaju ponovljenog nasilja propisana je novčana kazna od najmanje 15.000 kuna i kazna zatvora u trajanju od najmanje 60 dana.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram/Bojan hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti