Pop diva posetila Međugorje: Severina u molitvi sa sinom Aleksandrom

Pop diva posetila Međugorje: Severina u molitvi sa sinom Aleksandrom

05/08/2015

0

Regionalna pop zvezda Severina Vučković posetila je danas Međugorje, u južnoj Bosni i Hercegovini gde se prema verovanju lokalnog stanovništva katoličke veroispovesti 24. juna 1981. godine Bogorodica javila  deci starijeg uzrasta u predelu Podbrdo tačnije na brdu zvanom Crnica. Od tada, ovo mesto svake godine poseti oko milion vernika iz celog sveta a svakog 25. u mesecu Informativni centar Međugorja objavljuje njene nove navodne poruke koje je na društvenim mrežama citirala i Severina.

Draga deco, ja kao majka koja ljubi svoju decu vidim koliko je teško vreme koje živite. Vidim vašu patnju, ali trebalo bi da znate da niste sami. Moj Sin je s vama. Svuda je. Nevidljiv je, ali ga možete videti ako ga živite. Svetlost koja vam obasjava dušu i daje mir je On. On je crkva koju treba da ljubite i uvek se molite i boriti za nju, ali ne samo rečima, već delima ljubavi. Deco moja, učinite da svi spoznaju moga Sina, učinite da bude ljubljen, jer istina je u mome Sinu rođenom od Boga - Sinu Božjem. Ne gubite vrijeme razmišljajući  previše. Udaljićete se od istine. Jednostavnim srcem prihvatite njegovu reč i živite je. Ako živite njegovu reč, molićete. Ako živite njegovu riječ, ljubit ćete milosrdnom ljubavlju. Ljubićete jedni druge. Što budete više ljubili bićete dalje od smrti. Za one koji budu živeli reč mog Sina i koji budu ljubili, smrt će biti život. Hvala vam. Molite da možete moga Sina videti u vašim pastirima. Molite da ga možete zagrliti u njima – napisala je između ostalog Vučkovićeva uz priloženu fotografiju iz Međugorja.

Pominjala se i mogućnost da se za taj verski lokalitet osnuje posebna biskupija, kako bi se odvojilo od mostarske biskupije budući da svi dosadašnji mostarski biskupi nisu bili skloni da poveruju "čudima". Vatikan je razmatrao i proglašenje Međugorja za svetilište sve dok Kongregacija za učenje o veri pre mesec i po dana nije iskazala sumnju da se u Međugorju zaista ukazala Bogorodica.

- Međugorje neće biti priznato za svetilište, već verovatno kao mesto molitve - preneli su mediji pozivajući se na reči kardinala Gerharda Ludviga Milera, koji je na čelu Kongregacije.

Od tada je svedocima navodno zabranjeno da iznose u javnost sadržaj navodnih Gospinih poruka a jedna od navodnih svedokinja "međugorskog čuda" Marija Pavlović Luneti  s druge strane ističe da joj se Bogorodica ukazala u sumrak u liku divne, mlade žene s detetom u naručju, koja je preko šestoro dece koja su je videla, svetu poslala poruke o miru, veri, ljubavi, molitvi i postu.

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić/Bojan Facebook

Pročitajte još

Najnovije vesti