Vujadin Savić potpisao ugovor sa moldavskim fudbalskim klubom

Vujadin Savić potpisao ugovor sa moldavskim fudbalskim klubom

Autor: | 07/08/2015

0

Nekadašnji fudbaler "Crvene zvezde" Vujadin Savić karijeru će nastaviti u moldavskom "Šerifu", sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Savić u redove "Šerifa" stiže kao slobodan igrač, pošto je napustio Votford posle plasmana u Premijer ligu, kada je iz kluba otišao i menadžer Slaviša Jokanović. Savić je u "Votford" stigao iz Bordoa, a igrao je još i godinu i po dana za "Dinamo" iz Drezdena, a potom i "Arminiju" iz Bilefelda.

Ovaj 25-godišnji defanzivac karijeru je počeo u "Crvenoj zvezdi", klubu čija je legenda njegov otac Dušan. Iz Zvezde je 2010. godine prešao u Bordo, za koji je odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol, a svoje najbolje igre pružio je u dresu Drezdena.

Društvo u "Šerifu" će mu praviti Brazilac Kadu, sa kojim je igrao jednu sezonu u "Crvenoj zvezdi", kao brojna balkanska kolonija koju čine Mihajlo Cakić, Igor Jugović, Mateo Sušić, Amer Dupovac, Danijel Subotić kao i Brazilac Tijago Galvao, bivši napadač užičke Slobode.

Savićev novi klub je 13 puta u istoriji bio šampion Moldavije, a osam puta je osvajao Kup, poslednji put prošle sezone. U domaćem šampionatu, "Šerif" je prošlu sezonu završio na trećem mestu, a novu sezonu je započeo trijumfom nad Saksanom sa 2:0 i Petrokuba sa 4:0.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram hellomagazin
Tagovi: vujadin savić